100.000ste bezoeker voor tentoonstelling 'David Bowie is'

19 februari 2016

Vandaag mocht het Groninger Museum de 100.000ste bezoeker van de tentoonstelling David Bowie is verwelkomen. De 47-jarige Margriet Strasser uit Bemmel ontving een Bowie-tas met daarin de catalogus van de tentoonstelling uit handen van Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum.

Margriet strasser: “David Bowie is een bijzonder icoon waar we veel herinneringen aan hebben. We hebben een hotel geboekt in Roden en maken er echt een gezellig weekend van.”

Onder de 100.000 bezoekers waren ook onder meer de cast van De Tweeling, columnist Sylvia Witteman, D66-leider Alexander Pechtold, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker, Libelle-hoofdredacteur Hilmar Mulder en talkshow host Eva Jinek.

Vanaf 18 maart ook op vrijdagavond geopend

David Bowie is is wegens succes met een maand verlengd tot en met zondag 10 april. Tijdens de verlening zal het museum niet alleen op zaterdagavond, maar ook op vrijdagavond geopend zijn tot 22.00 uur (bezoekers kunnen tot 21.00 uur naar binnen). Het betreft de vrijdagavonden op 18 en 25 maart en 1 en 8 april 2016 en alleen de tentoonstellingen David Bowie is en Joris Laarman Lab.

In de voorjaarsvakantie kunnen bezoekers op maandag 22 en 29 februari terecht in het museum. Ook op Tweede Paasdag, 28 maart, is het museum geopend.

Kijk voor actuele openingstijden op onze website www.groningermuseum.nl.

Het museum raadt mensen dringend aan om van tevoren online tickets te reserveren via www.davidbowie-groningen.nl omdat de tentoonstelling op de dag zelf uitverkocht kan zijn aan de kassa.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met het Groninger Museum, afdeling Communicatie, PR en Marketing:

Regina Zwaagstra, rzwaagstra@groningermuseum.nl, +31 (0)50 3 666 510.
Karina Smrkovsky,
ksmrkovsky@groningermuseum.nl, + 31 (0)50 3 666 512.

• Margriet Strasser met directeur Andreas Blühm