16. Great Lake Swimmers - The Plough

Muziektour bij 'Jan Altink. Iconen van het Groninger Land'

Great Lake Swimmers is een folkrock band uit Toronto, Canada. Hun melodieuze muziek wordt wel vergeleken met die van onder andere Nick Cave en Neil Young, maar zelf schaart frontman Tony Dekker zangers als Gram Parsons en Hank Williams onder zijn grootste invloeden.
Sinds hun oprichting in 2001 neemt de populariteit van deze band gestaag toe, met het grote succes van hun album Lost Channels als voorlopig hoogtepunt. En ondanks dat het geluid van de band meegroeide met het succes, hebben hun liedjes nergens aan intimiteit ingeboet.

Albums
Great Lake Swimmers (2003)
Bodies and Minds(2005)
Ongiara (2007)
Lost Channels (2009)

www.greatlakeswimmers.com
www.myspace.com/greatlakeswimmers

Inspiratie
Landschap met sloten, 1924,
ets / aquatint, 32 x 41,2 cm,
Groninger Museum

After looking over the paintings, I think I would like to do a song about De Ploeg itself, about the members of that group in the 1920’s, Dijkstra, Altink, and Wiegers. I’m interested in the group they formed, the subjects they painted, and how it affected the art world in Groningen and the Netherlands. And also I guess I’d like to explore their ‘team’ mentality.

• Jan Altink, Landschap met sloten, 1924, ets/aquatint, Groninger Museum
  • Great Lake Swimmers, photo by Norman Wong