17. Philco Fiction - Portrait Of Silence; Too Nice

Muziektour bij 'Jan Altink. Iconen van het Groninger Land'

Is het lichamelijk mogelijk voor een mens te luisteren naar een mashup van Suzanne Vega, Tom Waits, Janet Jackson, Kate Bush, Brian Eno, Erykah Badu en Sheila E. De Noorse band Philco Fiction denkt van niet, maar is wel aan al deze invloeden onderhevig. Waar debuutalbum Give us to the Lions vooral rustig materiaal bevatte met hier en daar een vleugje postrock, laat opvolger Take it Personal een heel andere kant horen van deze talentvolle band. Schijnbaar moeiteloos weet Philco Fiction, hiphop en 80’s synthpop te versmelten met de Noorse winters. De uitkomst hiervan? Lekkere energieke electro, die zowel dansbaar als meditatief is.

Op 21 januari 2012 treden ze op in het Groninger Museum.

Albums
Give us to the Lions (2010)
Take it Personal (2011)

www.philcofiction.com
www.myspace.com/philcofiction

Inspiratie
Wachtkamer, 1925,
litho, 47,2 x 39,4 cm,
Groninger Museum

Landweg met boerderij, 1925,
houtsnede, 24 x 31,5 cm,
Stichting De Ploeg

We see and hear our music in these two pieces of art. The story in ‘Portrait of Silence’ is the story of the couple sitting together in ‘Wachtkamer’. The shapes and lines in ‘Landweg met boerderij’ are the shapes and lines in ‘Too Nice’. It refers to our way of making music. It’s always a call and a response. You can see music and you can hear a painting - if you want to.

• Jan Altink, Landweg met boerderij, 1925, Stichting De Ploeg
  • Jan Altink, Wachtkamer, 1925, Groninger Museum