19. Leendert - In de nacht ben je mooier

Muziektour bij 'Jan Altink. Iconen van het Groninger Land'

Leendert is een Nederlandstalige liedjesdichter uit Amsterdam. Hij maakt kale, uitgeklede folksongs waarin zijn diepe en betekenisvolle teksten op de voorgrond staan. Mede hierdoor wordt hij wel vergeleken met muzikanten als Spinvis en Leonard Cohen. Leendert maakt muziek die de grenzen tussen het chanson, Nederlandstalige kleinkunst en popmuziek overschrijdt. Afgelopen november verscheen zijn eerste EP, genaamd In de nacht ben je mooier.

EP
In de nacht ben je mooier (2011)

www.leendertmuziek.nl

Inspiratie
Naakt (Beppie), ca 1926, ets/aquatint,
38 x 25,5 cm, Groninger Museum

"De nacht is een vrouw die vraagt om liefde, maar ook genoegen neemt met liederlijkheid.’ En Beppie is die vrouw: een prachtig symbool van de verleiding en de vertedering van de nacht. Of de zin hierboven vooral iets zegt over wat er in mijn hoofd ronddwaalt aan nachtelijke gedachten, laat ik graag aan de kijker en luisteraar over. Maar voor mij is zij prachtig als de nacht - en duister tegelijk.

• Jan Altink, Naakt (Beppie), ca. 1926, Groninger Museum
  • Leendert