27. Cedarwell - 1947

Muziektour bij 'Jan Altink. Iconen van het Groninger Land'

Wie luistert naar de muziek van Cedarwell waant zich voor een moment in het noorden van  de Verenigde Staten. De donkere, akoestische popliedjes herinneren aan besneeuwde landschappen, gebieden waar de winter eigenlijk nooit voorbij gaat. Maar niet alleen in zijn muziek omarmt zanger Erik Neave uit Sheboygan, Wisconsin, zijn noordelijke afkomst. Zo onderhoudt hij een indrukwekkende baard en het liefst draagt hij dikke flanellen shirts.
Voor het Groningse festivalpubliek hoeft Cedarwell geen onbekende meer te zijn: tijdens Noorderzon gaf hij afgelopen zomer een reeks intieme huiskamerconcerten.

Albums
Gamboge (2006)
Smoky Mountain Bear (2008)
A Stone, a Leaf, A Door (2010)

www.cedarwell.com
www.myspace.com/cedarwell

Inspiratie
Korenlandschap, 1947,
olieverf opdoek, 60 x 80 cm,
Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

On first look, this painting had an unusually calming effect on me. The more I looked at it - the standing wheat, the encroaching green grass on the left, the rays of light or rain in the background - the more I heard a story come through the painting. The year ‘47 placed clearly in the bottom right corner kept tugging at my writing and focusing my thoughts on the element of time and urgency in the painting. The work in the field is done, but something about the growing grass on the side and the rays of light/rain at the back leave a sense of urgency and fear that I could not shake. So we end up with a song from the perspective of the field with all its fears and hopes for the future.

• Jan Altink, Korenlandschap, 1947, Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
  • Cedarwell