3. Daan Kleijn - Horizon

Muziektour bij 'Jan Altink. Iconen van het Groninger Land'

Daan Kleijn is een jonge talentvolle Nederlandse jazzgitarist. Hij pakte de gitaar op toen hij zeven jaar was en tien jaar later werd hij toegelaten tot het Prins Clause Conservatorium in Groningen. Hier ontwikkelde hij zich verder, wat hem de ‘VNO-NCW Talent Award’ en de ‘Gasterra Talent Award’ opleverde. Daarnaast maakte hij twee cd’s met de band ROOS en speelde hij met vele bekende muzikanten uit binnen- en buitenland.
In juni 2011 studeerde hij cum laude af en momenteel verblijft hij in New York om zijn master graad te behalen aan de New York University. Over zijn avonturen in de Big Apple schrijft hij wekelijks een column voor VPRO Jazz Jong.
Kleijn werkte voor zijn bijdrage aan de tentoonstelling over Altink samen met zangeres Roos Plaatsman.

Albums (met ROOS)
Under the Apple Tree (2009)
Happy go Lucky (2010)

www.daankleijn.com
www.myspace.com/daankleijn

Inspiratie
De rode boerderij, 1924,
was/olieverf op doek 60,5 x 70,5 cm,
Stichting De Ploeg

Opgegroeid in de regio Groningen zijn de schilderijen van Altink allemaal erg ‘bekende’ beelden voor mij. Misschien wel gevoed door een gevoel van heimwee, vanwege het feit dat ik in nu New York woon, brachten ze mooie herinneringen terug van rust en bezinning. Fijne weekenden bij mijn ouders of lange fietstochten door de weilanden. Dit gevoel is wat Roos en ik verwoord hebben in het nummer dat we geschreven hebben.

  • Jan Altink, De rode boerderij, 1924, Stichting De Ploeg
  • Daan Kleijn