30. Emily Jane White - Silhouette

Muziektour bij 'Jan Altink. Iconen van het Groninger Land'

“Ik groeide op in het noorden van Californië, in Fort Bragg, een klein plaatsje met nog geen 5000 inwoners. De natuur is daar heel mooi en indrukwekkend, haast een sprookjesbos. Toen ik twintig was ging ik studeren in San Francisco, feministische studies en later American Studies, een mix van allerlei disciplines; een opleiding die nu helaas niet meer bestaat. Ik deed een stage in Bordeaux in Frankrijk. Na afloop daarvan besloot ik professioneel muzikant te worden. Mijn teksten weerspiegelen mijn achtergrond en mijn studie. Ze gaan meestal op een symbolische manier over de lokale Amerikaanse politiek en feministische vraagstukken”, vertelt ‘dark folk’ zangeres Emily Jane White over haar achtergronden.
White kent het Groninger Museum goed. Wanneer ze in Europa is, bezoekt ze de tentoonstellingen in het museum, ze nam er al videoclips op en verzorgde tweemaal een live optreden.

www.emilyjanewhite.com

Albums