32. Trespassers William - Axes

Muziektour bij 'Jan Altink. Iconen van het Groninger Land'

Trespassers William uit de bekende Amerikaanse muziekstad Seattle heeft in zijn bijna vijftienjarig bestaan vele verschillende line-ups gekend. De kern van de band wordt echter nog altijd gevormd door het duo Matt Brown en Anna-Lynne Williams. Samen maken zij atmosferische en gevoelige muziek, die sterk wordt bepaald door weidse instrumentatie en de heldere, maar dromerige stem van zangeres Williams. De meeste bekendheid dankt de band aan het feit dat populaire series als The O.C. en One Tree Hill hun muziek adopteerden.
Momenteel wordt er gewerkt aan een nieuw album en ontdekken beide muzikanten nieuwe muzikale richtingen in diverse soloprojecten.

Albums
Anchor (1999)
Different Stars (2002)
Having (2006)

www.trespasserswilliam.com
www.myspace.com/trespasserswilliam

Inspiratie
Bosgezicht, 1961,
olieverf op doek, 81 x 60 cm,
Groninger Museum

I was writing a song about a fallen tree when I saw the piece that we ended up choosing, this really close up image of a tree trunk with aquamarine accents. We finished writing the song and recorded it with the image already lodged in my mind. The song is about vulnerability and protection. About identifying with this tree, and imagining that lovers are metaphorically wielding axes that they could use at any time to cut you down.

• Jan Altink, Bosgezicht, 1961, Groninger Museum
  • Trespassers William, photo by Anthon Smith