5. Awkward I - All Worn Out

Muziektour bij 'Jan Altink. Iconen van het Groninger Land'

awkward i is het geesteskind van de van oorsprong Groningse liedjesschrijver Djurre de Haan, voor sommigen wellicht beter bekend als de vroegere bassist van Alamo Race Track. Toch is De Haan al sinds 2000 bezig met het maken van zijn eigen muziek. Gaandeweg begon hij de liedjes die hij schreef thuis op te nemen, zonder haast of grote verwachtingen. De verbazing was dan ook groot dat hij op basis van dit materiaal voor bekende showcase festivals als EuroSonic en SXSW werd uitgenodigd.
De muziek van awkward i heeft zijn wortels in de folk, zij het met modernere en meer diverse arrangementen. De Haan schrijft tedere en intense nummers met speelse en verrassende elementen.

Albums
I Really Should Whisper (2007)
Everything On Wheels (2011)

www.awkwardi.com
www.myspace.com/awkwardi

Inspiratie
Portret van Jannes de Vries, 1926,
was/olieverf op doek, 68,5 x 56,5 cm,
Groninger Museum

Ik verkoos een portret boven een landschap. Ik speelde al een tijdje met een nummer ‘All Worn Out’, een soort zelfportret en ik vond dit portret daar het beste bij werken qua leeftijd, lichaamstaal, kleur. Ik wist verder weinig van het schilderij, maar dat heb ik ook bewust zo gehouden, zodat ik niet de verleiding zou gaan voelen allerlei biografische of kunsthistorische informatie te verwerken in de tekst van het nummer. Ik heb het vrij associatief aangepakt en heb niet meer omgekeken totdat het af- en opgenomen was.

• Jan Altink, Portret van Jannes de Vries, 1926, Groninger Museum
  • awkward i