Start ticketverkoop tentoonstelling David Bowie op vrijdag 28 augustus 2015

6 juli 2015

De website www.davidbowie-groningen.nl is vandaag gelanceerd. Via de website kunnen geïnteresseerden  informatie over de tentoonstelling in het Groninger Museum  vinden. De online ticketverkoop start op vrijdag 28 augustus 2015 om 9.00 uur. Totdat de tentoonstelling op 11 december opent, zijn tickets alleen online verkrijgbaar. Het Groninger Museum is het enige museum in Nederland waar de drukbezochte expositie te zien zal zijn. 

David Bowie is is het eerste internationale overzicht van de uitzonderlijke carrière van David Bowie, één van de meest baanbrekende en invloedrijke artiesten uit onze tijd. In deze zinnenprikkelende multimediale ervaring ziet u meer dan 300 objecten uit het persoonlijke archief van David Bowie. Bowie bewaarde handgeschreven songteksten, originele kostuums, foto’s, ontwerpen van albums en ander zeldzaam materiaal van de afgelopen 50 jaar. Het laat zien hoe Bowie’s werk is beïnvloed door en invloed heeft gehad op uiteenlopende stromingen in kunst, design, theater en de hedendaagse cultuur. Hierbij ligt de focus op creativiteit, vernieuwing en samenwerking op het gebied van geluid, mode, vormgeving, theater en film.

De geavanceerde geluidstechnologie, zoals die ook bij toneelensceneringen, animaties en video-installaties wordt gebruikt, creëert een meeslepende reis langs de artistieke invloeden van David Bowie. De multimedia en headsets van de tentoonstelling worden verzorgd door Sennheiser.

David Bowie is startte in 2013 in het Victoria & Albert Museum in Londen en was daarna te zien in  Toronto, Sao Paulo, Berlijn, Chicago en Parijs, waar het de één mijoenste bezoeker trok. Vanaf 12 juli is de expositie te zien in Melbourne. Daarna  reist David Bowie is naar Europa: Groningen.  Voor zover op dit moment bekend is Groningen de laatste locatie in Europa.

David Bowie is is in het Groninger Museum te zien van 11 december 2015 tot en met 13 maart 2016.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie
Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, PR en Marketing:
Willemien Bouwers wbouwers@groningermuseum.nl 050-3666510

De website is gemaakt is door Menge Ontwerp, Studio Pek & Veren, Slash2 en JewelLabs.