Jongerenclub Groninger Museum brengt exclusieve cd uit

17 september 2015

Jongerenclub Groninger Museum brengt exclusieve cd uit

Op uitnodiging van de GM-Insiders, de jongerenclub van het Groninger Museum, schreven twaalf bands en singer-songwriters een song geïnspireerd op topstukken uit de eigen collectie van het Groninger Museum. De feestelijke release van de cd, getiteld GM-INSIDERS PRESENT / Sounds of the Groninger Museum, is op vrijdag 23 oktober 2015.

Cd
De cd bevat songs van I Took Your Name, KIN, Model Depose, Sprokkelhout, Swinder, Iris Rijnsewijn, MOBIUS, Goudblad, Hermien Dijk, The Rising Sun, To Twelve en Avery Plains. De cd is vanaf donderdag 1 oktober verkrijgbaar in het Groninger Museum en bij Plato Groningen, Plato Zwolle, Concerto Amsterdam en Vanderveen Assen.

Releaseparty
Tijdens de releaseparty zijn er spetterende muziekoptredens van Goudblad, Swinder, I Took Your Name, KIN en The Rising Sun. Ook geven de leden van de GM-Insiders een rondleiding door het museum. Het feest start om 19.30 uur in het Groninger Museum en gaat om 22.00 uur verder in de Synagoge Groningen. Op deze avond is de cd te koop voor maar €5,00 (standaardprijs €9,90).

De GM-Insiders
De vereniging GM-Insiders brengt jongeren en studenten op levendige wijze in contact met het Groninger Museum. Leden krijgen gratis toegang tot het museum en de exclusieve borrels, rondleidingen en lezingen. Een lidmaatschap kost € 25,- per jaar. Meer informatie (link) http://www.groningermuseum.nl/gm-insiders

Release CD ‘GM-INSIDERS PRESENT / Sounds of the Groninger Museum’
Datum en tijd: vrijdag 23 oktober 19.30- 00.00 uur
Locatie: Groninger Museum, Museumeiland 1 en Synagoge Groningen, Folkingestraat 60.
Ticketverkoop via www.groningermuseum.nl en aan de kassa: €7,50
Leden van de GM-Insiders krijgen €2,50 korting op de toegangsprijs. Iedereen is welkom
_______________________________________________________________________

Noot voor de redactie:
U bent van harte welkom om de releaseparty bij te wonen.
Voor meer informatie en een recensie-exemplaar van de CD kunt u contact opnemen met:
Groninger Museum
Willemien Bouwers wbouwers@groningermuseum.nl  050 3666510.