13- 20 oktober Wall House #2 hele week open in de 'Week van het Kunstenaarsboek'

- 13 oktober

Datum: 13 oktober 2018 t/m 20 oktober 2018 |

In de maand oktober is Wall House #2 in het kader van de Week van het Kunstenaarsboek (13 - 20 oktober) ook op werkdagen geopend van 12 tot 17 uur. Bezoekers kunnen, naast het bezoeken van de exposities, verschillende kunstboeken uit het Groninger Museum inzien.

• Uit 'Criminals', kunstenaarsboek van Ad Gerritsen, 1972

Via zijn werk in een psychiatrische inrichting, begin van de zeventiger jaren, kwam Ad Gerritsen in aanraking met misdadigers. Hij maakte studies van hun gezichten. Niet alleen hun, volgens de buitenwereld, buitensporige gedrag interesseerde hem, maar ook het menselijke aspect daarvan. Dit alles werd prachtig vastgelegd in Gerritsen zijn eerste kunstenaarsboek 'Criminals' (Exp/press Utrecht 1972). Het boek is door Gerritsen handmatig bewerkt en ingekleurd. In het boek wordt zelfs een verslag gedaan van een persbericht uit 'Het Leven' van een moordgeval in in Veendam in 1923.