Ad Visser - De parade van de hemelse tragedie

-

Datum: 26 augustus 2016 t/m 18 september 2016 |

Multimedia performer en singer-songwriter Ad Visser, bij velen bekend als Mr. Toppop, presenteerde in 2005 zijn 1050 verzen tellende megagedicht en lied De parade van de hemelse tragedie in boekvorm. Tien jaar lang heeft beeldenmaker Mr. Instant Image Action gewerkt aan de visuals bij dit marathonkunstwerk van 8 uur, 39 minuten en 39 seconden. Verwacht een lyrische achtbaan, een poëtische hoogmis van maatschappijkritiek, muzikaliteit en prikkelende beelden, die tegelijkertijd schitterend vertaald worden in suggestieve, traag in elkaar overvloeiende beelden. De gezongen videoversie appelleert aan gevoel én intellect. Tekstliefhebbers zullen genieten van de ontelbaar vele geestige toespelingen die getuigen van een rijkgeschakeerde kennis en eruditie. Met deze langste muziekvideoclip ter wereld verrast en inspireert Ad Visser zijn oude en nieuwe fans en iedereen die zijn uitzonderlijke carrière volgt. 

Samenwerking Noorderzon Performing Arts Festival Groningen

Het is voor het eerst dat het Groninger Museum en Noorderzon samenwerken om een voorstelling op het festival mogelijk te maken. De marathonperformance en –installatie van 8 uur, 39 minuten en 39 seconden lang is op vrijdag 26 augustus in de Der Aa-kerk. Het is een performance met vele live-acties door Visser zelf in samenwerking met vele gastmusici. Deze marathon muziekvideo performance zal vervolgens van 27 augustus tot en met 18 september in een loop in het auditorium van het museum te zien. 

 De ticketverkoop voor deze maar liefst tien uur durende happening is inmiddels gestart. Tickets zijn verkrijgbaar via www.noorderzon.nl