Artifest Groningen

Dé kans om alvast het festivalgevoel op te doen!

-

Datum: 08 mei 2014 |

In samenwerking met het Groninger Museum, GM-Insiders, USVA en CAST zal op donderdagavond 8 mei de eerste editie van Artifest plaatsvinden. In het industriële Coop Himmelb(l)au paviljoen van het Groninger Museum zal tijdens Artifest een bijzondere festivalsfeer gecreëerd worden met muziek van DJ’s Koen Stamou en Guerdo. Daarnaast is er een randprogrammering bestaande uit o.a. workshops, silent disco, de tentoonstelling Capita Selecta, stop-motion film en suikerspinnen. Artifest biedt alle jongeren en studenten de mogelijkheid om op een unieke locatie in een ongedwongen sfeer te genieten van kunst en cultuur.


Programma

21.00-22.30 uur

Het zeefdrukbureau
Onder leiding van Minke de Groot kun je een zeefdruk maken op stoffen tasjes.

Portrettekenaars - Noctua
Drie vormgevingstudenten van de academie Minerva maken met verschillende materialen portretten van bezoekers.

Silent disco
Met een koptelefoon en de lekkere jaren ’80,’90 en ‘00 hitjes van DJ Koen Stamou is het helemaal losgaan op de dansvloer van het Coop Himmelb(l)au paviljoen.

Tentoonstelling Capita Selecta
Bezoek de tentoonstelling met moderne en hedendaagse kunst uit de collectie van het Groninger Museum. De tentoonstelling bestaat uit een mix van schilder- en beeldhouwkunst, mode, fotografie en design. Ook de nieuwe aankopen van het museum zijn te zien, zoals het werk van ontwerper Joris Laarman en de mode-installatie van de Britse ontwerper Hussein Chalayan zijn te zien.

22.30- 00.30 uur

DJ Guerdo
DJ Guerdo is in de hardstyle scene van Groningen voornamelijk bekend onder de naam Nero. Inmiddels heeft hij zijn muziekstijl en naam veranderd in DJ Guerdo en is hij geboekt voor Lowlands 2014. Tijdens Artifest zal hij met verschillende muziekstijlen alles uit de kast halen om iedereen in beweging te krijgen.

Stop-motion film
Gedurende de gehele avond zal er een stop-motion film van Eva Lenis worden getoond. Eva is freelance illustrator en cursusdocent bij de USVA. Ze heeft speciaal voor deze avond een stop-motion film gemaakt om de danservaring nog specialer te maken.

In het kort:
Artifest
8 mei
Groninger Museum
21.00-00.30 uur
Entree: € 5 / gratis voor GM-Insiders
Kaarten verkrijgbaar: aan de kassa van het Groninger Museum, Plato, online en op 8 mei aan de kassa tussen 20:45-21:30 uur.