Burenavond & performance House of Cosy Cushions

Datum: 04 april 2014 |

Het Groninger Museum organiseert samen met de Museumvereniging weer een speciale avond vol muziek en kunst. Mensen die in de directe omgeving van het Groninger Museum wonen ontvangen binnenkort een uitnodiging om het museum gratis te bezoeken op vrijdagavond 4 april.
De deuren van het museum zijn vanaf 19.30 uur geopend, ook voor andere stadjers en geïnteresseerden. Om 20.00 uur worden de gasten verwelkomt door directeur Andreas Blühm.
In veel Nederlandse musea vinden op dezelfde avond burenbijeenkomsten plaats, die landelijk georganiseerd wordt door de Nederlandse Museumvereniging. De BankGiro Loterij maakt de bijeenkomsten mogelijk.

Programma

20.00 uur: Start van twee rondleidingen over de tentoonstelling Natural Beauty of de nieuwe tentoonstelling De Collectie (kaarten verkrijgbaar bij de hoofdingang);

20.30 - 21.00 uur: Lezing 'Beneath the valley of the Ultra-vixens,' door Hans Minkes over de poëzie in de 'foute' film in het Auditorium;

21.00 uur: Start van twee rondleidingen over de tentoonstelling Natural Beauty of de nieuwe tentoonstelling De Collectie (kaarten verkrijgbaar bij de hoofdingang);

21.00 - 22.00 uur: Multimediainstallatie en performance van House of Cosy Cushions in paviljoen Coop Himmelb(l)au.

Performance House of Cosy Cushions
Richard Bolhuis creëert intuïtief rauwe installaties/performances, waarin zijn filmloops (i.s.m. Bouke Mekel), hypnotiserende geluidsinstallaties, schilderijen en muziek samenvloeien tot een geheel. Zijn Nederlandse-Ierse band speelt in de volgende bezetting: Richard Bolhuis - gitaar loops, tapes, harmonium & zang, Dominique Brackeva - trombone, Stephen Kiernan - drums, Saskia Meijs - viola & loops, Bastian Teeuwen - zingende zaag.
Vanavond is de Nederlandse release van het nieuwe House of Cosy Cushions album Spell.

De installatie/performance van House of Cosy Cushions is mede mogelijk gemaakt door de Kunstraad Groningen.

• House of Cosy Cushions - Richard Bolhuis