Busexcursie langs Het Verdronken Land o.l.v. conservator dr. Egge Knol

Datum: 12 oktober 2013 |

De excursie is volgeboekt. Inschrijven voor de wachtlijst is nu mogelijk.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Het verdronken Land is vruchtbaar organiseert het Groninger Museum op zaterdag 12 oktober een busexcursie langs het verdronken land o.l.v. Egge Knol, conservator Archeologie, geschiedenis en oude regionale kunst(nijverheid) en samensteller van de tentoonstelling.
De excursie gaat langs een aantal markante punten waardoor begrip ontstaat voor het Groninger landschap vanuit het idee van Het Verdronken land is vruchtbaar.
De reis begint op de Hondsrug als voorbeeld van het Drentse land. Via het Hunzedal wordt kennis genomen van de voormalige veengebieden om aan te komen bij de Fivelboezem. Over de wierdenrij van Middelstum rijden we naar Usquert en via de Noordpolder wordt bij Noordpolderzijl uitgekeken over de wadden. De terugreis gaat langs Rasquert, Schouwerzijl, Roodehaan, Saaksum, Ezinge, Feerwerd, Aduarderdiep, Aduard naar Groningen.
Aansluitend aan de excursie kunt u op eigen gelegenheid de tentoonstelling in het Groninger Museum bezoeken, de museumentree is niet bij de prijs inbegrepen (museumkaarthouders hebben gratis entree).

Lezersaanbieding
Als abonnee van het Dagblad van het Noorden betaalt u € 12,50 i.p.v. € 15!

Kosten: €15, Lezers van het Dagblad van het Noorden betalen € 12,50
Wanneer: Zaterdag 12 oktober 10.30 - 13.00 uur
U ontvangt: Busexcursie o.l.v. Egge Knol, inclusief koffie & koek in 't Zielhoes
Exclusief: Tentoonstelling, deze kunt u op eigen gelegenheid bekijken, museumentree is niet inbegrepen
Tickets: Opgave via webformulier na betaling ontvangt u uw ticket via e-mail. U kunt maximaal 4 tickets per persoon bestellen

Meer informatie: afdeling Boekingen van het Groninger Museum: boekingen@groningermuseum.nl of 050 3666514

Tentoonstelling

De tentoonstelling Het Verdronken Land is vruchtbaar – te zien in het Groninger Museum van 21 september 2013 tot en met 9 februari 2014 - toont spectaculaire schatten die de rijkdom van het waddengebied demonstreren. Goud en zilverschatten, aardewerk, wapens uit de tijd van Bonifatius, onwaarschijnlijk goed bewaard gebleven hout en textiel van meer dan duizend jaar geleden. De tentoonstelling is een grensoverschrijdende reis door het archeologisch verleden die teruggaat naar meer dan 12.000 jaar geleden toen men nog kon lopen van de Hondsrug tot aan de Doggersbank, die midden in de Noordzee ligt.