Dag van de Dijk

-

Datum: 21 september 2013 |

Op zaterdag 21 september organiseren de Nederlandse waterschappen voor de zesde keer de Dag van de Dijk. Ook waterschap Noorderzijlvest geeft invulling aan dit landelijke evenement. Dit jaar staan we in de stad Groningen.

Wandelen met waterschappers
Onze provinciale hoofdstad heeft een rijk ‘waterverleden'. Een verleden dat nog steeds zichtbaar is in bouwwerken, straatnamen en watergangen. Cultuurhistorische kenmerken waar u misschien wel dagelijks aan voorbij fietst of loopt.
Wij hebben een leuke wandeling uitgestippeld door de stad. Onder begeleiding van een waterschapper gaat u op ontdekkingstocht. Wij laten u graag zien dat de invloed van de Waddenzee en later de bedijking van het Reitdiep en de zeekust nog op veel plaatsen in de stad ‘zichtbaar' is.
De stadswandeling duurt ongeveer een uur en start vlakbij het Groninger Museum aan de Ubbo Emmiussingel. Wilt u verzekerd zijn van een plekje in de toergroep, schrijft u zich dan alvast in! Online aanmelden stadswandeling

  • Start stadswandeling

Route stadwandeling
Wilt u de route graag lopen, maar kunt u niet op 21 september? Vanaf 24 september is deze te downloaden via onze website. Vanaf 30 september is de papieren versie ook verkrijgbaar bij VVV Groningen en het Groninger Museum.

Doe-dijk-dingen
Het waterschap staat ook op 21 septemberop de kruising Ubbo Emmiuslaan en Ubbo Emmiussingel met een kraam vol ‘doe-dijk-dingen'.

Korting op bezoek Groninger Museum
Deelnemers aan de stadswandeling krijgen 25% korting op een toegangskaartje van het Groninger Museum. Zo combineert u twee ontdekkingstochten;
•één door het heden met blik op verleden (stadswandeling)
•en één door het verleden op eigentijdse manier gepresenteerd (museumbezoek).

Op 21 september begint ook de tentoonstelling 'Het Verdronken Land is Vruchtbaar', over de archeologie van Groningen. Meer over deze tentoonstelling kunt u vinden onder de link aan de rechterkant.