DesignXPO

-

Datum: 26 mei 2013 |

DesignXPO

Dit jaar is het thema Biobased Design.
Er komen steeds meer bedrijven die biobased materialen produceren. Deze zijn vooral geschikt voor de industrie. Ontwerpers hebben de laatste maand geëxperimenteerd met deze materialen om er producten voor in huis van te maken. Tijdens DesignXPO kun je dit zien, voelenen  ruiken. Lopen we bijvoorbeeld binnenkort op 3D geprinte schoenen die van aardappelzetmeel gemaakt worden? Of leggen we volgend jaar laminaat van aardappelschillen? De technieken zijn dichterbij dan je denkt!

Tijdens de Open Design Dagen op 25 en 26 mei stellen vormgevers hun werkplaatsen, studio’s en ateliers open. Winkeliers en galerieën sluiten zich aan en House of Design stelt diverse routes samen langs de leukste designspots in Groningen.


Lezing Egge Knol
Conservator Egge Knol van het Groninger Museum verzorgt op zondagmiddag een lezing die geheel in gaat op Biobased Design van vroeger. Wat waren vroeger innovatieve materialen en wat werd gezien als baanbrekend? Welke materialen zien we nog steeds terug en welke zijn te bewerkelijk? Hout bijvoorbeeld; alles kan je er mee maken, maar vroeger was de bewerking zo makkelijk nog niet.
Een stapje terug in de geschiedenis van de juist zo nieuwe term Biobased Design en haar toepassingen

De lezing vindt plaats op zondag 26 mei 2013 tussen 15.30 -16.15 uur in het Groninger Museum
Met een entreebewijs van het Groninger Museum heeft u gratis toegang.

Plaats: Groninger Museum
Datum: 26 mei 2013
Tijd: 15.30 - 16.15 uur
Toegang: Museumentree


Workshop 3D printen
3D printen, een razend snel opkomende nieuwe rage in designland. Lopen we binnenkort op 3D geprinte schoenen die gemaakt worden van aardappelzetmeel? Of hangen er volgend jaar van vloeibaar hout geprinte lampen boven je tafel? Het klinkt misschien onmogelijk maar de technieken zijn dichterbij dan je denkt.
Kinderen kunnen zich opgeven voor de workshop 3D printen op 26 mei en dit 3D print proces van A tot Z mee te maken in het Groninger Museum. Ouders zijn ook van harte welkom om mee te kijken.

Plaats: Groninger Museum
Datum: 26 mei 2013
Tijd: vanaf 15:00 uur
Toegang: Opgeven via formulier