GET-TOGETHER EDITION

Groninger Museum LIVE!

-

Datum: 05 april 2013 |

De Get-Together editie van Groninger Museum live! barst van de kunst, muziek, poëzie, dans performances en meer! Dichters, muzikanten, studenten van Academie Minerva en andere artiesten hebben zich laten inspireren door de schilderijen uit de tentoonstelling Nordic Art 1880-1920.

Royal Parks, Mirjam Zuiderveld, Sulahue, Egbert Hovenkamp en Aglaya Koika treden op!

Datum:  Vrijdagavond 5 april  2013. Tijd: 19.30 uur
Tickets: € 12,50. Op vertoon van studentenkaart of Stadjerspas: € 7,50.
Bestel hier kaarten. Kaarten zijn ook verkrijgbaar in de museumwinkel
en op de avond zelf aan de deur van 19.30 uur tot 20.30 uur en van 21.30 uur tot 22.00 uur.

  • Groninger Museum LIVE! GET TOGETHER EDITION

Programma

Sulahue- Auditorium  20.00 - 20.40
Sulahue is een Deense band rondom zangeres Sulahue. Ook zij lieten zich inspireren door Christian Krohgs Albertine, maar hun liedje Burn  voor de muziektoer is geheel anders van aard. “Burn onderzoekt de duistere kant van iemand, en eigenlijk van ons allemaal”. Sulahue’s muziek is jazz, pop en een beetje cabaret. Een bijzonder begin van de avond!

Vi Tror dans
- Auditorium 20.40-20.45 

Aglaya Koika, performance/danstheater - Coop Himmelblau   20.30- 21:00/ 21.20-21.50
Choreografe Aglaya Koika ontwerpt speciaal voor deze avond een dansperformance gebaseerd op Nordic Art. Behalve dansers maakt zij ook gebruik van multimedia installaties en projecties, waardoor het Coop Himmelblau paviljoen op verrassende wijze tot leven komt.

Presentatie studenten Academie Minerva - Coop Himmelblau 21.00-21.20 
Jonge studenten van Academie Minerva zijn uitgedaagd zich te laten inspireren door de tentoonstelling Nordic Art. Zij laten hun werk zien in een korte pitch van enkele minuten.

Mirjam Zuiderveld en dichter Egbert Hovenkamp - Job Lounge  21.50 -22.00  
Mirjam Zuiderveld is een Groningse singer songwriter die een liedje schreef voor de audio-muziektoer bij Nordic Art. Ze koos het schilderij De wachtkamer van de dood van Harald Slott-Moller als inspiratie voor haar song Escape to paradise: “een nummer over de dreiging van wat komen gaat (de dood), het verlangen daaraan te ontsnappen maar tegelijkertijd de berusting erin.”
Mirjam treedt vaker op met de dichter Egbert Hovenkamp, die zich ook laat inspireren door de tentoonstelling Nordic Art.

Royal Parks - Auditorium 22.00 -22.30
Diederik Nomden speelde bij vele bekende Nederlandse bands en is nu een eigen band  begonnen. Royal Parks treedt op als vierkoppige formatie. Nomden liet zich voor de muziektoer inspireren door het schilderij Albertine van Christian Krohg. “Wat zou ze gedaan hebben en waartoe zal ze veroordeeld worden? Ik heb geprobeerd de triestigheid van deze situatie in een lied te vatten.”