GM live avond Twilight: Richard Bolhuis & House of Cosy Cushions, Alameda en Hans Minkes

Datum: 20 maart 2015 |

Vrijdagavond 20 maart wordt een avond vol kunst, muziek en film in het Groninger Museum. Het programma is als volgt:

20.00 - 20.30 uur: optreden van Alameda

De Amerikaanse band Alameda, uit Portland, treedt op. Alameda is een gezelschap muzikanten dat folk, pop, kamermuziek en klassieke muziek met elkaar vermengt. Frontman Stirling Myles komt samen met celliste Jessie Dettwiler een intiem concert verzorgen. Zij speelden al eerder in het Groninger Museum, en leverden een bijdrage aan de cd en audiotour bij de tentoonstelling Natural Beauty in 2014.

20.30 - 21.00 uur: lezing door Hans Minkes
Filmkenner Hans Minkes geeft een lezing over poëzie in films.

21.00 - 22.00 uur: Twilight - Richard Bolhuis & House of Cosy Cushions

Muzikant en beeldend kunstenaar Richard Bolhuis presenteert Twilight: een experimentele installatie die bestaat uit hypnotiserende film loops, geluidsinstallaties en een improvisatie van zijn collectief House of Cosy Cushions. House of Cosy Cushions speelt in de bezetting:
- Richard Bolhuis - gitaar, loops, harmonium, analoge synth, tapes & zang
- Saskia Meijs - viola & loops
- Bastian Teeuwen - zingende zaag
Kijk voor een impressie van Bolhuis' voorgaande installaties in het Van Gogh Museum en het Groninger Museum op: www.richardbolhuis.com of www.houseofcosycushions.com.

Met dank aan Kunstraad Groningen

De details in het kort:

Wanneer: vrijdag 20 maart
stip: 20.00 tot 22.00 uur (deuren gaan open om 19.30 uur)
Entree: €5,00 (Kassa open tot 20.30 uur)

Klik om tickets te kopen op de link rechtsboven op deze pagina en volg het Facebook-evenement om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

• House of Cosy Cushions. Foto: Josephine Kurvers
  • Alameda (Portland, USA)

Twilight wordt mede mogelijk gemaakt door Kunstraad Groningen.