Groninger Museum Live! #3

-

Datum: 24 maart 2012 |

Op zaterdag 24 maart is de derde editie van het goed bezochte Groninger Museum Live! festivalMet een geweldige line-up: awkward i (Solo), Bird on the Wire, Oliver Oat en Ormonde (USA). Zij schreven eerder al een song voor de muziektour en treden tijdens Groninger Museum Live! 3# op allerlei plekken in het museum op. Muziek & kunst worden op deze manier live gecombineerd.

Op dit minifestival treden op awkward i, Bird on the Wire, Oliver Oat en het speciaal uit de Verenigde Staten overgekomen duo Ormonde. Alle vier schreven zij liedjes in opdracht van het Groninger Museum bij de tentoonstelling van Jan Altink, die via een muziektoer in het museum te beluisteren zijn. awkward i, Bird on the wire en Ormonde schreven ook liedjes voor het Van Gogh Museum in Amsterdam, waar zij eveneens optredens verzorgen, in samenwerking met het Groninger Museum.

awkward i is het geesteskind van de van oorsprong Groningse liedjesschrijver Djurre de Haan. Hij is al sinds 2000 bezig met het maken van zijn eigen muziek. Hij stond op grote festivals en  in De Wereld Draait Door. De muziek van awkward i heeft zijn wortels in de folk, zij het met modernere en meer diverse arrangementen. Hij schrijft tedere en intense nummers met speelse en verrassende elementen.

Met oude orgeltjes, accordeon, drums, gitaar en xylofoon maakt Bird on the Wire muziek over kleine prinsessen en cowboys op zee. Hun nummers schrijven ze misschien onder de grond, optreden doen ze overal. Van de straten van Parijs tot de favoriete podia in thuisstad Amsterdam, de drie dames van Bird on the  Wire maken luisterliedjes met een melancholisch karakter, die overal op hun plaats zijn. Het liedje Noise of a quiet man voor Portret van H.N. Werkman van Jan Altink werd, samen met een videoclip, door hen uitgebracht als 7-inch single.

Oliver Oat is een muzikaal soloproject uit Rotterdam van Joost de Jong. De muziek van Oliver Oat, vaak begeleid door piano, accordeon en ukelele, is geworteld in Europese folk en kent invloeden van Amerikaanse vaudeville tot artiesten als Tom Waits en Björk.

Ormonde is een nieuw duo bestaande uit Robert Gomez uit Texas op gitaar en Anna-Lynne Williams uit Seattle (gitaar, zang).  Anna-Lynne leverde onder de naam Trespassers William een bijdrage aan de Altink tentoonstelling. Deze band bestaat al zo’n 15 jaar en maakt dromerige muziek met  beeldende teksten. Hun muziek is vaak gebruikt in bekende tv-series en films. Anna-Lynne maakt ook solo muziek onder de naam Lotte Kestner. Dit is de eerste keer dat zij in Nederland optreedt. In samenwerking met Wishful Music is een kleine tournee georganiseerd door Nederland en Duitsland.

Optredens in schema
20.00 - 20.30 uur Ormonde (Job Lounge)
20.15 - 20.45 uur Bird on the Wire  (Auditorium)
20.30 - 21.00 uur Oliver Oat (Middenzaal Ploegpaviljoen)
20.45 - 21.15  uur Ormonde  (Job Lounge)
21.00 - 21.30 uur Bird on the Wire (Auditorium)
21.15 - 21.45 uur Oliver Oat  (Middenzaal Ploegpaviljoen)
22 uur                  Awkward I  (Auditorium)

Tijdens de vorige Groninger Museum Live! was het gezellig druk en leuk- dus mis de kans niet om dit een keer met eigen ogen en oren te ervaren!

Tijd: 20 uur - 23 uur
Deuren open: 19.30 uur
Toegangsbewijs: € 7,50
Kaarten: Verkrijgbaar vanaf dinsdag 21 februari bij Plato en het Groninger Museum (winkelbalie) in de webshop en op de avond zelf aan de deur.

  • Awkward i
  • Bird on the Wire
  • Oliver Oat
  • Ormonde (photo by Georgia Lloyd)