Groninger Museum Live! #5

wishfulmusic muziekavond i.s.m. het Groninger Museum

-

Datum: 22 september 2012 |

Op zaterdagavond 22 september vindt in het Groninger Museum een bijzondere muziekavond plaats: Groninger Museum Live 5 in samenwerking met wishful music.
Op deze avond treden op diverse locaties in het museum op: House of Wolves uit Los Angeles, October Gold (Kit Soden) uit Montréal, Point Quiet en Seamus Cater & Viljam Nybacka.
De eerste drie artiesten schreven songs bij de tentoonstelling Painting Canada (op de avond ook te bezichtigen) op uitnodiging van het Groninger Museum. Deze songs zijn te beluisteren in de muziektoer die verkrijgbaar is bij de tentoonstelling.
Seamus Cater zal een song schrijven voor de muziektoer die vanaf december bij de tentoonstelling Nordic Art te beluisteren is.

De Groninger Museum live avonden genieten bekendheid door de kleinschalige en intieme optredens op fraaie plekken in het gebouw, van internationale indie-folk artiesten, die zelden in Nederland optreden. Met de muziek en schilderijen creëert het museum een bijzondere kruisbestuiving tussen muziek en beeldende kunst.
Daartoe werkt het museum vaak samen met wishful music, die artiesten presenteert in huiskamerconcerten en kleine locaties. De eerste gezamenlijke muziekavond in januari 2012 was een groot succes.

Entreekaartjes kosten 7,50 (studenten 5 euro) en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Plato Groningen, het Groninger Museum en op de avond aan de deur.
Aanvang: 19.30 uur.

Wishfulmusic bestaat uit een groep muziekliefhebbers uit Groningen. "Mooie muziek in een warme, informele setting, dat is waar wishfulmusic voor staat. wishfulmusic brengt geheel belangeloos en gedreven door passie voor muziek, concerten in Groningse huiskamers of op andere intieme locaties."

  • Groninger Museum Live #5
  • House of Wolves is de naam waaronder singer-songwriter en multi-instrumentalist Rey Villalobos, Spaans voor ‘wolvenhuis’, zijn muziek uitbrengt. Hij groeide op tot een klassiek geschoolde pianist met als grootste voorbeeld Chopin, maar House of Wolves roept eerder vergelijkingen op met names als Elliott Smith, Sufjan Stevens en Beach House. Zijn warme akoestische muziek is gevuld met een ‘kleurrijke symfonische sustain’,
  • Kit Soden is een singer-songwriter uit het Canadese Montréal. Zijn muziek is sterk verhalend: met ieder liedje schotelt hij zijn publiek een nieuwe geschiedenis voor. Zijn thema’s zijn universeel en geven op kleurrijke wijze de rijkdom van het leven en de landschappen die ons omringen weer. Dit wordt omlijst door een muzikale stijl die duidelijk geworteld is in de folk, onder andere gecombineerd met elementen uit de jazz en canadiana.
  • In 2005 startte Point Quiet als een soloproject van zanger Pascal Hallibert, toen nog onder de naam White Sands, maar inmiddels is de band uitgegroeid tot een volwaardige line-up. Hun geluid, dat ze zelf als ‘Americana Noir’ omschrijven, is een warme mix van fragiele intimiteit en slepende melancholie, waarbij akoestische instrumenten de boventoon voeren.Ze wisten door te dringen tot de finale van de Grote Prijs van Nederland, hun albums konden steevast rekenen op positieve reacties in de pers.
  • Het Engels Finse duo Seamus Cater & Viljam Nybacka bestaat uit twee muzikanten die sinds enkele jaren in Amsterdam wonen en werken. Twee jaar geleden besloten ze om samen te gaan werken en in 2012 verscheen hun debuutalbum, in eigen beheer:‘The Anecdotes’. De liedjes zijn inderdaad anekdotes over allerlei gebeurtenissen en kunstenaars, zoals Bas Jan Ader, de Russische componist Prokofiev, de Engelse schilder L.S. Lowry en muzikant/dichter Ewan MacColl. Traditionele Engelse folk met jazz.