Groninger Museum Live - Eén jaar wishfulmusic

Kom ook naar:

Datum: 21 januari 2012 |

Groninger Museum Live is live muziek in kleine setting in de museumzalen van het Groninger Museum. Op 21 januari 2012 staat de tweede versie van dit sympathieke minimuziekfestival gepland. De mensen van wishfulmusic hebben iets te vieren en organiseren deze avond. De Noorse band Philco Fiction en de Nederlands/Ierse band House of Cosy Cushions, deelnemers aan de muziektour, zullen naast Hartog Eysman en No Ninja Am acte de présence geven. Richard Bolhuis maakt de installatie FEVER.

Mooie muziek in een warme, informele setting, dat is waar wishfulmusic voor staat. Met veel aandacht voor zowel artiest als publiek. Gestart in januari 2011 brengt wishfulmusic geheel belangeloos en gedreven door passie voor de muziek concerten in Groningse huiskamers of op andere intieme locaties. Voor seizoen 2011/2012 werkt wishfulmusic samen met het Groninger Museum voor de muziektour bij de expositie van Jan Altink.

19.30 Deuren museum open
19.45 – 20.15 Hartog Eysman – Hal
20.15 – 20.45 Philco Fiction – Job Lounge
20.45 – 21.15 Hartog Eysman – Hal
21.00 – 21.30 Philco Fiction – Job Lounge
20.45 – 21.15 No Ninja am I – Middenzaal Ploegpaviljoen
21.30 – 22.00 No Ninja am I – Middenzaal Ploegpaviljoen
22.00 – 22.45 House of Cosy Cushions – Auditorium

Datum: zaterdag 21 januari 2012
Tijd: De deuren gaan open om 19.30 uur
Kaarten: kosten € 7,50 en zijn te koop in de museumwinkel, bij Plato en Elpee en op de avond zelf aan de deur. Studenten betalen op vertoon van collegekaart €5 (deze kaarten zijn alleen bij de museumwinkelbalie in de entreehal van het museum verkrijgbaar).

Tijdens de eerste Groninger Museum Live op 27 november j.l. traden Siskiyou (Vancouver, Canada), Homemade Empire (Nederland), Will Samson (Berlijn) en Ryan Lee Crosby (Boston) op tussen de schilderijen van Jan Altink in de tentoonstelling Iconen van het Groningerland. Jan Altink (1885-1971). Dit concert werd georganiseerd naast het Muziektour-project bij de tentoonstelling en was de eerste in een reeks met verrassende confrontaties tussen kunst en muziek.

Muziektour
Doe je de Muziektour van het Groninger Museum, dan hoor je tijdens je tentoonstellingsbezoek liedjes op een mediaspeler. Deze liedjes zijn speciaal bij kunstwerken uit de tentoonstelling Iconen van het Groningerland. Jan Altink (1885-1971) gemaakt door artiesten die een passie hebben voor de relatie tussen kunst en muziek.