Het ontstaan van wit 4+

Het laagland - Ontdekkingstocht door een wereld van kleur

Datum: 29 maart 2013 |

Iedere zondag is Anna op bezoek in het atelier van haar grootvader. Ze mag hem niet storen bij het maken van zijn belangrijke schilderijen. Als Anna zich op haar vaste plekje voor het raam stierlijk zit te vervelen, vallen ineens alle kleuren weg. Alles: de potten met verf, de schilderijen en hun kleren zijn zwart, grijs en wit geworden. Dan besluiten Anna en opa de kleuren terug te vinden, maar wat heeft welke kleur en waarom. Zo begint een ontdekkingstocht door een wereld van kleur. Met behulp van een straaltje zonlicht, een prisma, vreemde taalspelletjes en grootvaders potten met verf vinden Anna en opa elkaar én alle kleuren terug.
'Het ontstaan van wit' is een bewegend schilderij waarin taal, spel en kleur een wonderlijk geheel vormen.

Vrijdag 29 maart, 13.30 uur
Waar: paviljoen Coop Himmelb(l)au in het Groninger Museum
Kaarten: Volwassenen € 15 (inclusief museumentree) en kinderen € 10,50 (inclusief museumentree). Kaarten zijn online te koop. Op de dag zelf zijn de kaarten aan de kassa te koop: volwassenen € 10 (exclusief museumentree) en kinderen € 7,50 (exclusief museumentree).

De pers over 'Het ontstaan van wit'
“Bas Zuyderland heeft zijn voorstelling Het ontstaan van wit na een jaar of tien nog eens overgedaan. Het resultaat is, in al zijn eenvoud, sprankelend te noemen."
"Bekwaam en energiek gaan Kim Berkenhagen als Anna en Folmer Overdiep als haar opa, de strijd met elkaar aan."
"(...) En ook die zoektocht voltrekt zich op een speelse, humorvolle en attractieve manier."
Dagblad de Limburger, 23.10.2012 ***

Cast & Crew
Regie, concept & toneelbeeld: Bas Zuyderland Spel: Folmer Overdiep en Kim Berkenhagen
Deze voorstelling speelt op vrijdag 29 maart 13:30 uur in het Groninger Museum.

Deze voorstelling is onderdeel van een buitengewoon samenwerkingsproject van dansgezelschap De Stilte (Breda), Holland Opera (Amersfoort) en theatergezelschappen Het Laagland (Sittard) en Het Houten Huis (Groningen).