Instaprondleiding: Plattegrond van de kunst en omstreken

Datum: 06 november 2011 |

De collectie De Ploeg vormt een van de hoogtepunten uit het bezit van het Groninger Museum. Een aantal Groninger kunstenaars waaronder Jan Wiegers, Johan Dijkstra en Jan Altink nam in 1918 het initiatief tot de oprichting van deze kunstenaarskring. De tentoonstelling Plattegrond van de kunst en omstreken. De Ploeg en het naoorlogse modernisme toont aan dat de Kunstkring De Ploeg ook na de oorlog bijzondere oorspronkelijke modernisten voortbracht.

Iedere zondag organiseert het Groninger Museum twee soorten instaprondleidingen voor de individuele museumbezoeker, waarbij steeds één van de tentoonstellingen die op dat moment te zien zijn óf de architectuur van het Groninger Museum centraal staan.

Tijdstippen
18 september 2011 - 14.00 uur
2 oktober 2011 - 15.00 uur
23 oktober 2011 - 14.00 uur
6 november 2011 - 15.00 uur

Kosten: € 2,50 per rondleiding (excl. museumentree). Kaarten zijn verkrijgbaar bij de kassabalie.
Start bij de informatiebalie in de entreehal.