Instaprondleidingen

-

Datum: 01 december 2013 |

Instaprondleidingen
Iedere zondagmiddag kunt u in het Groninger Museum een rondleiding volgen over de tentoonstelling Funtastico - Jaime Hayon en Het Verdronken Land is Vruchtbaar. U kunt hiervoor op de dag zelf een kaartje kopen bij de kassa en gewoon 'instappen'. Professionele rondleiders van het museum nemen u mee en vertellen u meer over de kunst.

Het Verdronken Land is Vruchtbaar
Het Groninger Museum presenteert van 21 september 2013 tot en met 9 februari 2014 de tentoonstelling Het verdronken land is vruchtbaar.

De archeologie van de Nederlandse provincies Groningen, Friesland en Drenthe en die van de Duitse provincies Oost-Friesland en Emsland hebben veel gemeenschappelijk. De mogelijkheden en beperkingen van het landschap vertonen grote overeenkomsten. Alle reden om samen te werken in een groot project Land van Ontdekkingen.
De tentoonstelling  laat prachtige archeologische voorwerpen zien die na lange tijd weer centraal staan in het Groninger Museum. Het Runenstaafje van Westeremden, het masker van Middelstum, goud en zilverschatten, een prachtige serie aardewerk van de steentijd tot nu demonstreren de rijkdom van de vruchtbare kwelders die zijn afgezet op het eens verdronken land.
De tentoonstelling is een grensoverschrijdende reis door het archeologisch verleden die teruggaat naar meer dan 12.000 jaar geleden toen men nog kon lopen van de Hondsrug tot aan de Doggersbank, die midden in de Noordzee ligt.

Funtastico - Jaime Hayon
Het Groninger Museum volgt Jaime Hayon al geruime tijd; in 2009 verwierf het museum twee substantiële werken en in 2010 ontwierp hij het nieuwe informatiecentrum. In oktober opent Hayon’s eerste grote solotentoonstelling waarbij de nadruk ligt op zijn autonome werk. Een opvallend element van de tentoonstelling is The Tournament; een uniek werk dat bestaat uit een levensgroot schaakspel van gedraaid hout en handbeschilderd keramiek, dat het Groninger Museum recent wist te verwerven. Hayon maakte dit werk in 2009 in opdracht van het Design Festival Londen en is geïnspireerd op de slag bij Trafalgar. Voor Nederland is dit een primeur. Het is de bedoeling om op gezette tijden schaakwedstrijden te organiseren.

In het kort
Tijd: 13.00 uur instaprondleiding Het verdronken land is vruchtbaar
        14.00 uur instaprondleiding Funtastico - Jaime Hayon
Start: de instaprondleiding start bij de informatiebalie in de benedenhal van het museum.
Reserveren is niet nodig. Per rondleiding kunnen maximaal 20 personen deelnemen.
Kosten: €3,00 per rondleiding per persoon exclusief museumentree