Museumweekend

Zaterdag 5 en zondag 6 april 2014

-

Datum: 05 april 2014 t/m 06 april 2014 |

Op zaterdag 5 en zondag 6 april 2014 is het Museumweekend. Het thema van dit jaar is:'Doe een museum!' Daarbij hoort natuurlijk een leuke social media actie: 'de Museumweekendselfie.' Alle bezoekers kunnen vanaf twee weken van tevoren en tijdens het Museumweekend een foto van zichzelf maken in een deelnemend museum en dit plaatsen op Twitter of Facebook, met hashtag #museumweekendselfie.

De entreeprijs tijdens het Museumweekend is slechts €1,- (t/m 17 jaar en Museumkaart gratis). Ook voor de instaprondleidingen en het familie-atelier hebt u vrij entree. Daarnaast kunt u zaterdag in het Auditorium kijken naar een preview van het Noord Nederlands Toneel. Op zondag kunt in het Audiotorium de film 'Schoon drinkwater' van UNICEF bekijken.
Houdt u van jazz? Op zondagochtend is een concert in de Job Lounge. Hiervoor betaalt u €5,-.

  • Scène uit Crashtest Ibsen II - Volksvijand (Door: Reyer Boxem)
  • Scène uit Crashtest Ibsen II - Volksvijand (Door: Reyer Boxem)

PROGRAMMA

Familie-atelier
Het familie-atelier in het Coop Himmelb(l)au paviljoen is het hele weekend geopend. U en uw (klein)kind kunnen hier zelf aan de slag met penseel en verf.

Instaprondleidingen
Tijdens het Museumweekend heeft u vrij entree voor de instaprondleiding. De rondleider neemt u mee langs de tentoonstellingen 'Natural Beauty' of 'De Collectie'.
Op zaterdag 5 april en zondag 6 april om 11.00, 14.00 en 16.00 uur.
Entree: gratis
Start: bij de informatiebalie in de benedenhal

'Crashtest Ibsen II van het Noord Nederlands Toneel
"Idealisme" is één van de thema's van de tentoonstelling Natural Beauty-van Fra Angelico tot Monet. Op zaterdag tijdens het museumweekend presenteert het Noord Nederlands Toneel een korte theaterpreview uit zijn nieuwste voorstelling Crashtest Ibsen II - Volksvijand. Regisseur Sarah Moeremans en haar acteurs onderzoeken hierin op geheel eigen wijze 'idealisme', een thema dat ook de beroemde Noorse toneelschrijver Noorse toneelschrijver Henrik Ibsen bezig hield. Om 14.00 uur en om 15.00 uur wordt het publiek in het museum in het auditorium ondergedompeld in de Noorse wereld van Henrik Ibsen in een crashtest met zijn klassiek Vijand van het Volk. De acteurs uit de voorstelling spelen in een decor, exclusief aangepast voor het Groninger Museum, enkele scènes uit deze voorstelling van regisseur Sarah Moeremans.
Op zaterdag 5 april, om 14.00 en om 15.00 uur.
Entree: gratis
Plaats: Auditorium Groninger Museum

Zondagochtendconcert - jazz
Op zondagochtend organiseert het Groninger Museum in samenwerking met het Prins Claus Conservatorium een concert. Jonge en talentvolle muzikanten krijgen de kans om voor publiek te spelen.
Tijdens dit museumweekend kunt u luisteren naar Marta Warelis en Miguel Petruccelli (piano en gitaar).
Op zondag 6 april van 11.00 - 12.00 uur
Locatie: Job Lounge
Kosten: €5, (exclusief museumentree, dit is maximaal € 1 tijdens het museumweekend), verkrijgbaar bij de kassa.

Kijk voor meer informatie over het museumweekend op: www.museumweekend.nl of op www.museumkaart.nl.