Nacht van Kunst & Wetenschap

Beleef de Nacht met kunst, wetenschap & muziek

-

Datum: 24 mei 2014 |

Bedenk alles wat je kunt verzinnen over kunst, wetenschap en muziek, maak daar verrassende combinaties van en verspreid ze over zestien bijzondere locaties in de binnenstad.
Dan heb je De Nacht van Kunst & Wetenschap! In het Groninger Museum begint het programma om 19.30 uur en sluiten de deuren om 1.00 uur.
Wat kun je verwachten?

Nachtcollege - Coop Himmelb(l)au paviljoen
Topwetenschappers Vincent Icke, Douwe Draaisma, Diederik Jekel en Leo Bormans geven tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap bijzondere Nachtcolleges in het Groninger Museum. De wetenschappers spreken over bijzondere zaken waar zij 's nachts van wakker liggen.

Muziek - Auditorium
Douwe Bob, Meindert Talma, Qeaux Qeaux Joans, Cajita & A Seated Craft, Circus Treurdier en Gepetto & the Whales en Jazz Jam Conservatorium treden op.

Dans - Trapzaal
Club Guy & Roni en Dansacademie Lucia Marthas werken samen in een nieuw project 'Breath'.

Expo
Bekijk de tentoonstellingen Natural Beauty (laatste weekend!), de Student in Groningen, Capita Selecta II of De Collectie.

Kunst door een wetenschapsbril - rondleidingen in de tentoonstelling Natural Beauty of De Student in Groningen.
Vier wetenschappers bekijken kunst vanuit een wetenschappelijk oogpunt in een rondleiding door de tentoonstelling.
- Ronald Hunneman - Filosoof en docent (RUG) bij Het Laatste Oordeel: over hoe kunst ons brein beinvloedt;
- Peter Paul Hattinga Verschure - Deze wolkenkenner en beeldend kunstenaar is vannacht je weerman bij Natural Beauty;
- Prof. Dr. Dick de Waard - Hebzucht & afgunst: de tulpenmanie toen en nu.
- “Aan het eind van mijn geld hou ik altijd een stuk maand over”. Een beroemde uitspraak, die van alle tijden is. Zo ervoer ook de Leeuwarder Jacobus Drabbe in 1843. Hij besloot naast zijn 'stufi' te lenen, maar dat ging helemaal mis. Toch werd hij uiteindelijk... belastinginspecteur. Marchand promoveert op een onderzoek naar vormen van studiefinanciering tussen 1815 en 2015. Daarom de tentoonstelling 'De student in Groningen, 1614-2014', met smeuïge anekdotes.

Viesueel Geweld – INFINITAS - Entreehal
Niet alles heeft een begin en een eind, bewijst Viesueel Geweld met twee installaties. In één van de installaties kun je een ‘Infinate Selfie’ maken. Je eigen ‘zijn’ eindeloos op de foto: als dat niet egostrelend is! De tweede installatie wekt de illusie van een eindeloze ruimte. Waar het begin geen einde lijkt te hebben. Speciaal ontwikkeld voor De Nacht en de verjaardag van de Universiteit!

Eeuwig jezelf - Entreehal
Laat je portrettekenen door één van de GM-Insiders en neem het meteen mee naar huis.


Bekijk hier de programmatijden


Polsbandjes zijn online te bestellen op www.denachtvankunstenwetenschap.nl, of koop er één aan de kassa van het Groninger Museum voor €10. Op de dag zelf (24 mei) zijn ze te koop voor €15 per stuk.