Night at the Museum

-

Datum: 15 maart 2014 |

Zaterdag 15 maart 2014
Night at the Museum is een spetterende combinatie van kunst, muziek, performance, rondleidingen, lezing en debat! De organisatie is in handen van de GM insiders (Jonge Vrienden) en het Groninger Museum. Belangrijke inspiratiebron is de tentoonstelling Natural Beauty- van Fra Angelico tot Monet.

Auditorium / 19.45 - 20.10 / Björn Kleinhelz
Björn Kleinhelz is een Zweedse singer songwriter die op een uitgebreide tournee in Europa is. Hij gaat een song schrijven voor de collectie van het Groninger Museum.

Auditorium / 20.10 - 20.40 / Alameda
Alameda is een folk / klassiek groep uit Portland, USA. Zij leverden twee bijdragen aan Natural Beauty (muziektoer en cd). Zij komen speciaal naar Groningen en verbinden hieraan hun eerste tournee door heel Europa. Een primeur!

Tentoonstelling Natural Beauty / 20.40 - 21.40 / rondleidingen op zaal

Vandaag word je door de GM Insiders - leden van de jongerenvereniging van het Groninger Museum - wegwijs gemaakt in de tentoonstelling Natural Beauty. Zij vertellen je de leukste weetjes en verhalen bij diverse landschappen en stillevens.

Job Lounge / 20.50 - 21.30 / lezing Thijs Lijster, Natural Beauty: Kunst als Heimwee naar de Natuur
Thijs Lijster, docent Kunsten, Cultuur en Media, houdt zich voornamelijk bezig met cultuurkritiek en cultuurfilosofie. Hij weet complexe filosofie begrijpelijk en relevant te maken. In zijn lezing 'Natural Beauty: Kunst als Heimwee naar de Natuur'  gaat hij in op wat Natural Beauty met kunst te maken heeft. Aansluitend een kort debat onder leiding van Carmen van Bruggen (GM-insider).

Coop Himmelb(l)au / 21.40 - 22.00 / performance Nina Wijnmaalen, Object of Desire
Op uitnodiging van het Groninger Museum maakte Nina Wijnmaalen een verrassende performance geïnspireerd op Natural Beauty. Object of Desire, a piece by seven individuals who represent human attempts of hope and fear. Performers:  Rickie Edens, Mylan Hoezen, Lola Lasry, Rieks Nap, Tim Simons, Nova & Rosi Wijnmaalen i.s.m. Jong Vocaal Groningen.

Auditorium / 22.10 - 22.45 / Goudblad
De avond wordt feestelijk afgesloten met muziek van de vijfkoppige Amsterdamse band Goudblad. Deze Nederlandstalige band krijgt vaak de woorden poëtisch, origineel en vrolijk toegedicht. Met originele ritmes, teksten en klanken maken zij gevoelige luistermuziek die je niet snel vergeet. Harmonium, synthesizer, akoestisch en elektrisch bas, drums en percussie, enkel- en meerstemmig: Goudblad haalt alles uit de kast!

Tickets: € 7,50  studenten € 5
Tickets zijn hier verkrijgbaar in het Groninger Museum bij de kassa en informatiebalie benedenhal, bij Plato en op de avond zelf bij de kassa van 19.30 tot 20.30 uur.

  • Alameda
  • Goudblad
  • Björn Kleinhelz
  • Nina Wijnmaalen