Ploegdag 2012

-

Datum: 31 maart 2012 |

Tijdens de jaarlijks terugkerende Ploegdag zijn er altijd bijzondere activiteiten die betrekking hebben op Kunstenaarsvereniging De Ploeg. De Stichting De Ploeg presenteert het nieuwe Ploegjaarboek in een besloten bijeenkomst, maar ook voor de bezoekers van het Groninger Museum zijn er interessante en leuke dingen te doen.

15.00-15.45 uur, Auditorium
Lezing 'Kwaliteit en waardebepaling van kunst'
Jeanette ten Kate is taxateur van kunst en antiek, heeft een kunstadviesbureau en is directeur van Art's Club, een besloten vereniging voor kunstkopers en collectioneurs.
In haar presentatie zal zij uitleg geven over waardebepaling van kunst, kwaliteit van hedendaagse kunst en De Ploeg in het bijzonder.

16.00-16.30 uur, Ploegpaviljoen
Poëtische rondleiding door Coen Peppelenbos
Na het succes tijdens de Gedichtendag, wordt ook tijdens deze Ploegdag door Coen Peppelenbos een pöetische rondleiding gegeven door de tentoonstelling Iconen van het Groningerland. Jan Altink (1885-1971). In de rondleiding worden woord en beeld op een unieke manier door Peppelenbos samengebracht.

16.00-17.00 uur, Auditorium
Tussen Qunst en Qitsch door conservator Egge Knol
De JuniorClub organiseert weer een taxatie van bijzondere spullen. Alle leden van de Juniorclub mogen tijdens de Ploegdag hun favoriete voorwerp ter taxatie aan Egge Knol voorleggen. De presentatie is ook toegankelijk voor museumbezoekers.