Voor Vrienden: Lezing door Marga Weimans

Datum: 01 juli 2014 |

Modeontwerper Marga Weimans (Rotterdam, 1970) zal zelf een toelichting geven op haar werk en op de tentoonstelling Marga Weimans. Fashion House in het Groninger Museum (14 juni tot en met 30 november 2014).
Marga Weimans is een van de opvallendste ontwerpers van dit moment. Het Groninger Museum volgt Weimans al vanaf haar afstuderen. Zo verwierf het museum systematisch stukken voor de collectie en werd haar werk regelmatig in kleinere presentaties getoond. Deze tentoonstelling is een overzicht van zowel vroeg, recent als nieuw werk. Marga Weimans studeerde in 2005 als eerste Nederlandse af aan de prestigieuze modeopleiding van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. Zij viel op met haar afstudeercollectie waarmee zij de voor het eerst uitgereikte i-D Styling Award won. Afgelopen jaren toonde zij haar kenmerkende ontwerpen onder andere in musea en op de catwalk van de Amsterdam Fashion Week. Er zijn werken te zien uit onder andere de collecties Debut (2006) en Wonderland (2009). Debut gaat over vergezichten, waarbij de omvangrijke zwarte jurken als een soort berglandschap worden gepresenteerd. Wonderland is geïnspireerd op het contrast tussen droom en werkelijkheid.

Na de lezing kunt u de tentoonstelling bezichtigen. U bent vanaf 19.15 uur welkom voor een kopje koffie of thee in de benedenhal. De inleiding begint om 20.00 uur. Einde vriendenavond om 22.00 uur. De bijeenkomst is uitsluitend toegankelijk voor leden. U wordt vriendelijk verzocht uw ledenpasje bij de ingang te tonen.

Deur open: 19:15
Lezing: 20:00 uur