WINTER EDITION

Groninger Museum LIVE!

-

Datum: 01 maart 2013 |

In de wintereditie van Groninger Museum Live lieten dichters, muzikanten, studenten van Academie Minerva en andere artiesten zich inspireren door de winterse taferelen in de tentoonstelling Nordic Art 1880-1920.

Mirjam Zuiderveld, Richard Bolhuis (House of Cosy Cushions), Het Oosterse Kwartet (NNO), Pauline Sparreboom en Aglaya Koika traden op!

Beeldend kunstenaar en muzikant Richard Bolhuis toonde tijdens deze avond zijn multi-disciplinaire installatie-performance Sleepwalker in het Coop Himmelb(l)au paviljoen van het Groninger Museum. Bolhuis creëert intuïtief rauwe installaties, waarin tekeningen, films en muziek - van zijn Nederlands/Ierse band House of Cosy Cushions - samenvloeien tot een geheel. Sleepwalker bestaat uit vijftien opgespannen doeken  van 1,5 x 3 meter en vier geluidsinstallaties die over het paviljoen verspreid zijn. De muziek werd deels live uitgevoerd door Richard Bolhuis en Saskia Meijs (alt-viool). Negen van de doeken bestaan uit expressieve inkttekeningen en op de resterende doeken werden films en animaties geprojecteerd. In Sleepwalker vormen explosieve geluidsgolven en beelden één hypnotiserend geheel.

'Verwondering tijdens Groninger Museum Live!' Lees hier een verslag van 3 voor 12 Groningen.

  • Groninger Museum LIVE! WINTER EDITION
  • Richard Bolhuis Fearless installatie Noorderstation Groningen 2012 (Foto - Christiaan van Dam copyright 2012

Programma
Job Lounge- 19.45-20.15 – Muziek
Het Oosterse Kwartet van het Noord Nederlands Orkest speelde werken van Grieg (1843-1907).
Stanislav Tchijik, viool; Justyna Mrozek, viool; Kristin Stets, altviool en David Bordeleau, cello.
E. Grieg: Strijkkwartet g-klein opus 27
E. Grieg: Romanze: Allegro agitato
E. Grieg: Intermezzo: Allegro molte marcato - Allegro agitato
E. Grieg: Finale: Lento - Presto al saltarello

Muziek - 20.15-20.45 – Auditorium
Singer songwriter Mirjam Zuiderveld trad op. Zij maakte eerder al een lied voor de audiotour bij Nordic Art. Wegens omstandigheden kan Tamar Lewis niet optreden.

Poëzie - 20.45-20.50 - Auditorium
Pauline Sparreboom trad op. Zij is studente Nederlands en filosofie en huisdichter van de RUG sinds augustus 2012.

Beeldende kunst - 20.50- 21.15–  Auditorium
Presentatie beeldende werken Minerva studenten

Kunst - 21.00-22.00 - Coop Himmelb(l)au paviljoen
Installatie Sleepwalker van Richard Bolhuis en muziek van House of Cosy Cushions (Saskia Meijs, altviool).
De installatie Sleepwalker bestaat uit vijftien opgespannen doeken van 1,5 x 3 meter en vier geluidsinstallaties die over het paviljoen verspreid zijn. De muziek wordt deels live uitgevoerd door Richard Bolhuis en Saskia Meijs (alt-viool). Negen van de doeken bestaan uit expressieve inkttekeningen en op de resterende doeken worden films en animaties geprojecteerd. In Sleepwalker vormen explosieve geluidsgolven en beelden één hypnotiserend geheel.

Dans, Performance - 22.10-22.40 - Coop Himmelb(l)au paviljoen
Aglaya Koika, choreografeerde de voorstelling van deze avond. De dansperformance is geïnspireerd op Pekka Halonens schilderij Wassen op het ijs. Met een grote groep dansers en acteurs weet Aglaya Koika en boeiende voorstelling te creëren over licht en donker, die voor een bijzondere beleving zorgt in het Coop Himmelblau paviljoen.