Zondagochtendconcert

-

Datum: 01 juni 2014 |

In samenwerking met het Prins Claus Conservatorium organiseert het Groninger Museum iedere maand een zondagochtendconcert. Een unieke ervaring om te luisteren naar jonge muzikale talenten van het Prins Claus Conservatorium.


Locatie: Job Lounge
Tijdstip: 11.00 – 12.00 uur
Kosten: € 5,- (excl. museumentree)

  • Eduardo Canto

José Eduardo Canto Arce is geboren in Merida te Mexico in 1992. Op zijn tiende ontdekte hij de muziek en sindsdien heeft hij met verschillende orkesten opgetreden waaronder Orguesta Sinfonica de Yucatan en Orquesta de Camara de Merida. José volgde onder andere masterclasses in Zwitserland en België. Hij speelt eerste viool in het Canto kwartet en speelde op het Grachtenfestival. Hij heeft al vele prijzen ontvangen waaronder de Donemus prijs en de tweede prijs op het Prinses Christina Concours. Tegenwoordig studeert hij aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.  

  • Teodora Nedyalkova

Teodora Nedyalkova werd in 1990 geboren in Bulgarije. Vanaf haar zevende begon ze cello te spelen en in 2009 studeerde ze af aan de ‘Panayot Pipkov,’ School voor de Kunsten. In hetzelfde jaar werd ze toegelaten aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ze heeft al een aantal nationale en internationale prijzen op haar naam staan waarvan de eerste prijs in de internationale competitie Duitse en Oostenrijkse muziek. Sinds 2009 treedt ze op bij het Peter de Grote festival en ze is regelmatig te zien bij andere concerten en festivals.