Zondagochtendconcert Hessel bij de Leij en Jantina Rozema - Piano met bugel en trompet

Datum: 02 maart 2014 |

In samenwerking met het Prins Claus Conservatorium organiseert het Groninger Museum tweewekelijks een zondagochtendconcert. Een unieke ervaring om te luisteren naar jonge muzikale talenten van het Prins Claus Conservatorium.

Hessel bij de Leij
Hessel bij de Leij (1990) begon met piano spelen op 15-jarige leeftijd bij Rein Ferwerda. Na twee jaar deed hij toelating voor de vooropleiding van het Prins Claus Conservatorium. Hessel begon zijn studie bij Bart van de Roer en vervolgende zijn studie na een blessure bij Paul Komen en Nata Tsvereli. Binnenkort zal hij zijn bachelor afronden. Afgelopen zomer speelde Hessel mee op het Peter de Grote Festival in de opera: ‘The Tsar, His Wife, Her Lover and His Head’, geschreven door Monique Krüs. Tevens was hij repetitor bij deze productie en speelde hij met deze opera op het Grachten Festival Amsterdam. Verder volgde hij masterclasses bij onder andere Vladimir Trop, Igor Roma, Ilona Timchenko, Rian de Waal en Daniël Wayenberg.

• Jantina Rozema
  • Hessel bij de Leij

Jantina Rozema
Jantina Rozema (1991) is op haar zevende begonnen op bugel bij Jappie Kuipers.
Ze heeft hierna les gekregen van Sietse Hamersma en kwam ze op haar tiende bij brassband Heman uit Zuidwolde terecht. Na Sietse Hamersma heeft ze les gehad bij Friso Valkema en zat ze in de Jong talenten klas van Rein Albert Ferwerda.
Op jeugdige leeftijd nam Jantina regelmatig deel aan solistenconcoursen van het CBMF en kwam ze op haar 8e al uit in de 2e divisie  waar ze  afdelings kampioen geworden is in 2005.Verder deed ze op haar 9e mee aan het Instruvo Festival waar ze een aanmoedigingsprijs behaalde en driemaal derde is geworden. Ook speelde ze op het Prinses Christina Concours waar ze daarna mee mocht doen aan de masterclass. Ze behaalde ook een eervolle vermelding op het Haydn Muziek Festival voor een uitzonderlijke muzikale presentatie.
Op haar 12e kwam ze bij de Bazuin Ureterp en op haar 15e kwam ze bij Soli Brass uit Leeuwarden. Ook heeft ze 2 jaar bij het JeugdOrkest Nederland (2009-2011) gespeeld.
Jantina zit nu in het 4e jaar van het conservatorium en ze heeft  in haar studie o.a les gehad van Auke van der merk, Hessel Buma en Bob Koertshuis. Ze is ook een jaar in Duitsland geweest op uitwisseling bij trompettist Uwe Köler (German Brass) en heeft verschillende Masterclasses gevolgd waaronder Peter Masseurs.

Tijd:            11.00 – 12.00 uur
Locatie:         Job Lounge