Zondagochtendconcert: Musica Parlante Quartet

5 mei 2013

-

Datum: 05 mei 2013 |

Musica Parlante Quartet is een internationaal kwartet bestaande uit enthousiaste studenten van het Prins Claus Conservatorium. Door de verschillende nationaliteiten, van Fins tot Hongaars, weten zij aan de muziek hun eigen, verfrissende draai te geven. Hun repertoire bestaat uit vele uiteenlopende stijlen, van Haydn tot Piazzolla.

Martón Vineter (1987) is geboren in Gyula, Hongarije, en begon op zijn negende levensjaar met vioolspelen. Hij heeft viool gestudeerd aan het Conservatorium van Parma, Italië, in 2008 en in 2011 behaalde hij zijn Master in viool aan de Academie van Muziek in Szeged, Hongarije, als leerling van Dr. S. Dobos Márta. In hetzelfde jaar werd hij toegelaten tot het Prins Claus Conservatorium en begon hij aan zijn Bachelor of Music met altviool als leerling van Ervin Schiffer. Hij heeft masterclasses gehad in vele verschillende landen, waaronder Zwitserland, Italië, België en Hongarije.

Mathilde van Wijnen (1992) is in Groningen geboren en getogen maar heeft daarnaast ook een Finse nationaliteit. Ze begon op haar zevende met vioolspelen en werd in 2009 toegelaten tot de Jong Talenklas van het Prins Claus Conservatorium als leerling van Sonja van Beek. Ze zit nu in het eerst jaar van haar Bachelor of Music en heeft masterclasses gehad bij o.a. Roland Daugareil en Kati Sebestyén (Tata Masterclasses, Hongarije). Naast klassieke muziek houdt ze ook erg van het spelen van andere muziekstijlen, o.a. in de Nederlands-Finse folkband Town of Saints en het Ricciotti Ensemble.

Luca Altdorfer (1990) is geboren en getogen in Boedapest, Hongarije, en begon op haar vijfde met het spelen van de viool. In 2005 werd ze aangenomen bij het Béla Bartók Conservatorium in Boedapest. Na dit traject te hebben afgesloten in 2009, werd ze toegelaten tot het Prins Claus Conservatorium in Groningen als leerling van Ervin Schiffer. Op dit moment zit ze in het derde jaar van haar Bachelor of Music. In het schooljaar 2009-2010 had ze kamermuzieklessen aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel.

Eleanore Tan (1990) begon met cello spelen op haar zevende bij Hans Borstlap, cellist in het Gelders Orkest. Later kreeg ze les van Maria Hol in Zwolle. Op haar veertiende werd ze toegelaten in de Jong Talenten klas op het Conservatorium van Amsterdam. Hier had ze les van Maarten Mostert. Eleanore heeft altijd veel in kamermuziek gedaan en ook heeft ze vijf jaar in het Nederlands Jeugd Strijk Orkest gezeten. Sinds 2008 studeert ze bij Jan-Ype Nota en tot voor kort Michel Strauss aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Ze heeft masterclasses gehad van o.a. Colin Carr, Dimitri Ferschtmann, Roland Pidoux, Harro Ruijsenaars, Jeroen den Herder, Elias Arizcuren en Richard Aaron.

Datum: 5 mei 2013
Tijd: 11.00 tot 12.00 uur
Kaarten: 5 euro exclusief museumentree.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa van het Groninger Museum.