Zondagochtendconcert Sterre Koopman en Lyanne van Westen - Harp en viool

Datum: 05 januari 2014 |

In samenwerking met het Prins Claus Conservatorium organiseert het Groninger Museum eens per maand een zondagochtendconcert. Een unieke ervaring om te luisteren naar jonge muzikale talenten van het Prins Claus Conservatorium.

Lyanne is op 25 april 1994 geboren in Drachten. Ze begon met vioolspelen op de Muziekschool in Drachten bij Anneke Visser toen ze acht jaar oud was. Na vier jaar werd ze in 2006 toegelaten tot de Jong Talentenklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen, eerst bij Liesbeth Ackermans, nu heeft ze al weer ruim vijf jaar les van Veselina Manikova. In 2011 behaalde ze haar VWO diploma, in 2012 werd zij toegelaten tot het Prins Claus Conservatorium en is nu tweede jaars.

Na het spelen bij het Frysk Jeugd Orkest ging ze in 2006 naar het Haydn Jeugd Strijkorkest te Groningen, waar ze van 2010 tot 2012 concertmeester was. Hiermee gaf ze jaarlijks optredens in o.a. Frankrijk, Engeland, Wales, Zweden, Letland, Italië en Spanje en gaf ze met het orkest een optreden in het Musikverein in Wenen. Ze maakte (ook als concertmeester) deel van de Jonge Eems-Dollard Philharmonie.

Lyanne nam deel aan verschillende concoursen, o.a. in Groningen bij het Prinses Christina Concours waar ze de derde prijs behaalde in de regionale finale. Bij het Brittenconcours in 2010 behaalde ze de eerste prijs. Ze volgde masterclasses bij Theo Olof, Wolfram König, Liza Ferschtman, Roland Daugareil en Isabelle van Keulen. Lyanne bespeelt een viool gebouwd door Sebastian Kloz uit 1730 welke zij in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds. De bijbehorende strijkstok, eveneens van het fonds, is gemaakt door Paul Mangenot, Mirecourt, ca. 1900.

Tijd:            11.00 – 12.00 uur
Locatie:       Job Lounge
Kosten:        €5,00 excl. museumentree

Kaarten zijn op de dag zelf te koop aan de kassa in het museum.