Actuele Tentoonstelling (004) Lesprogramma voor het Speciaal onderwijs

Wisselende periodes te boeken

• Carl Wilhelmson, The Bay, 1901, Malmö Art Museum, ©August Strindberg/reproduced by Merja Diaz/Malmö Art Museum

Nordic Art.
Wanneer: 9 december 2012 - 5 mei 2013

De tentoonstelling  geeft een indruk hoe het dagelijks leven er in de 19de eeuw in de noordelijke landen uit zag. Je ziet landschappen, de midzomernacht, het leven binnenshuis, portretten.

Rondleiding
De kinderen gaan samen met een museumdocent een aantal  schilderijen ‘ontdekken’. Ze doen dit met behulp van geluiden en voorwerpen die direct  met een schilderij te maken hebben. Met behulp van deze attributen worden  ze al het ware de schilderijen ingezogen.

Kinderatelier
Als verwerkingsopdracht gaan de kinderen onder begeleiding van de museumdocent met één van de landschappen als uitgangspunt zelf aan de slag. Ze gaan ”schilderen”  met papier op een sheet en creëren zo een betoverend landschap.

Per persoon:
Entree: € 3,00
Rondleiding € 1,00
Atelier € 1,00

Programma aanvragen met programmacode
004 = rondleiding en kinderatelier
Wij vragen u om deze code in te vullen in het digitale aanvraagformulier.
Lees vooraf ook de Voorwaarden en praktische informatie voor scholen.

• Met kinderatelier
  • Zonder kinderatelier
  • Rondleiding en kinderatelier
  • Alleen de rondleiding