Andreas Blühm directeur Groninger Museum

• Andreas Blühm in het Groninger Museum. Foto: Marten de Leeuw

Mogen wij aan u voorstellen: Andreas Blühm, de nieuwe directeur van het Groninger Museum.
Andreas Blühm (53) werd door de Raad van Toezicht onlangs benoemd tot directeur. We zijn allen zeer verheugd over zijn komst naar Groningen.
Blühm, geboren in Berlijn en opgegroeid in Bremen, is sinds 2005 directeur van het Wallraf-Richartz-Museum & Fondation Corboud in Keulen. Hij werkte onder meer in het Museum voor Kunst en Cultuurgeschiedenis van de Hansestadt Lübeck, de Ostdeutsche Galerie in Regensburg en het Van Gogh Museum in Amsterdam. In het Van Gogh Museum was hij Hoofd Presentaties en verantwoordelijk voor het tentoonstellingsbeleid van 1993-2005.
De nieuwe directeur is begin september 2012 met zijn werkzaamheden in Groningen begonnen.