Artfest: dompel jezelf onder in een avond vol cultuur

4 juni 2015

Op vrijdag 19 juni organiseren de studenten van de Groninger Museum-Insiders en de Usva het culturele festival Artfest. Dompel jezelf onder in een avond vol cultuur. Artfest staat voor doen waar je blij van wordt, het museum ontdekken aan de hand van verschillende kunstvormen: livemuziek, dans, beeldende kunst, het gesproken woord. Dit alles speelt zich af in het Groninger Museum. Het festival heeft een breed programma van livemuziek tot rondleidingen, maar ook workshops waarbij je zelf je aan de slag kan met je lichaam of je handen.

Muziek

BLUE CRIME is een vierkoppige Amsterdamse experimentele band. Zangeres Alexandra Duvekot neemt eigenzinnigheid en open akkoorden mee uit de 'folk noir' in haar originele, soms donkere composities. Floor van Dijck legt met haar bas een tapijt en een hartslag waarop gitariste Liu Mottes zich schijnbaar gewichtloos voortbeweegt. Dit alles wordt ondersteund door de rollende drums van Bart van Hasselt. Zo vinden de leden van BLUE CRIME elkaar in hun muzikale universum. Annalibera is een jonge band uit het Midwesten van de Verenigde Staten. De band bestaat nog maar twee jaar. Hun liedjes klinken dromerig en mysterieus. Door de prachtige stemmen en krachtige instrumentale solo’s heeft de band een uniek geluid dat je niet wilt missen. To Twelve is de afsluiter van Artfest. Deze band uit Tilburg heeft een liefde voor muziek die hoorbaar is in alles wat ze doen. Tijdens Eurosonic/Noorderslag bezorgde To Twelve het publiek in het Groninger Museum al kippenvel met meerstemmige zang, zuivere harmonieën en rake teksten. Thee-J Johanz: Deze DJ is bekend van festivals als Eurosonic en Oeral. Op 19 juni komt hij een feestje maken in de benedenhal van het museum.

Workshops

Body Percussie is ritmisch geluid maken met je lichaam als instrument. Klap met je handen, klak met je tong, stamp met je voeten: alles mag. De workshop wordt gegeven door Cesco Homminga. Daarin leer je in een groep een korte body percussie routine. Bureau ZEEF is een concept uit Groningen. Zeefdrukken is uitgevonden in Japan, zodat ook arme mensen hun kleding met mooie kleurige partronen konden bedrukken. Op Artfest kun je zelf aan de slag met deze techniek.


Rondleiding H.N. Werkman en Song Dong

De GM-Insiders vertellen je alles over de tentoonstelling H.N. Werkman. Leven & Werk en Song Dong, Life is Art, Art is Life.


Het Zoldercollectief – laat je portret tekenen of schilderen

Het Groninger Museum is een prachtige plek om op de foto te gaan, maar achtergronden zoals het strand van Hawaii of de Gobi-woestijn leveren ook mooie plaatjes op. Dankzij het green screen van de Usva zijn jij en je vrienden op de mooiste plekken, sneller dan dat je ‘cheese’ kan zeggen.

Datum:
Vrijdag 19 juni
Tijdstip: 20.00 (de deuren gaan open om 19:30 uur)
Entree: €7,50.  Tickets zijn te koop via www.groningermuseum.nl en op de avond zelf aan de deur.
Lokatie: Groninger Museum
Artfest wordt mede mogelijk gemaakt door HanzeCast.

  • Blue Crime
  • Annalibera
  • To Twelve