Nieuw atelier en ontdekkingsruimte in het Info Center

Ontworpen door Jaime Hayon

Ben je creatief en ontdekkingslustig? Dan zijn het grote en vernieuwde atelier en de spannende ontdekkingsruimte echt iets voor jou!

  • Atelier in het Groninger Museum door Studio Jaime Hayon 2015
  • Atelier en ontdekkingsruimte in het Groninger Museum door Studio Jaime Hayon 2015
  • Ontdekkingsruimte in het Groninger Museum door Studio Jaime Hayon 2015
  • Atelier in het Groninger Museum door Studio Jaime Hayon 2015
  • Schets van het atelier in het Groninger Museum door Studio Jaime Hayon

Wij zijn fan van Jaime Hayon!

Wie anders dan Hayon verzint een atelier waarbij de vormgeving gebaseerd is op een jungle? En wie anders dan hij verwerkt een ongeluk, waarbij een bezoeker zijn vaas omverliep, in de decoratie van een nieuwe vaas? Jaime Hayon is een Spaanse topdesigner die in 2010 het Info Center ontwierp. Samen met het veelzijdige atelier en de ontdekkingsruimte ontwikkelde hij in 2015 een totaalpakket voor creativiteit, ontdekkingslust en zoeken naar digitale informatie over collectie en gebouw.

Altijd iets te doen in de ontdekkingsruimte

In de ontdekkingsruimte barst het van de kasten en laatjes waarin je kunt snuffelen. Je kunt er zelf aan de slag met kunstvoorwerpen. Raak bijvoorbeeld echte kunstwerken aan met de activiteit ‘Verboden om niet te voelen’. Met het spel ‘Flexibel als een kunstenaar’ mag je zelf kunstwerken maken en in ‘Stijlen stapelen’ ontdek je spelenderwijs allerlei stijlverschillen tussen schilders.

Doe het zelf in het atelier
In de vormgeving van het atelier vind je verwijzingen naar de jungle. Dat zie je terugkomen in de maskerachtige motieven en in de grote werktafel die eruit ziet als een slang. Je kunt hier naar hartenlust zelf creatief zijn en gebruikmaken van allerlei materialen.  
Het atelier biedt op weekdagen ruimte voor scholen. In het weekend worden er inloopateliers georganiseerd en zijn alle bezoekers welkom om tussen 12 en 17 uur dingen te maken. Museumdocenten zullen je ontvangen en waar nodig helpen. Het atelier wordt daarnaast gebruikt voor bijzondere ontvangsten, presentaties, lezingen en kleinschalige optredens.


De uitbreiding van het Info Center in 2015 werd mogelijk gemaakt door het legaat Quirijn en Ina de Marees van Swinderen-de Blocq van Scheltinga.