Basisschool Het Ruimteschip maakt schilderijen

11 april 2014

Groep 8 van basisschool ‘Het Ruimteschip’ uit Hoogezand heeft 36 zelfgemaakte schilderijen bij het Groninger Museum gebracht. De scholieren maakten deze schilderijen in het kader van een kinderschilderwedstrijd verbonden aan de expositie ‘Natural Beauty’.

Deze tentoonstelling laat landschappen en stillevens zien uit de collectie van de Duitse tropenarts en kunstverzamelaar Gustav Rau (1922-2002), aangevuld met werk uit de collectie van het Groninger Museum. UNICEF Rau liet zijn collectie na aan UNICEF, die deze verzameling aan het Groninger Museum in bruikleen heeft gegeven voor ‘Natural Beauty’. Als tegenprestatie houdt het Groninger Museum allerlei acties voor de kinderrechtenorganisatie. Een van deze acties is een kinderschilderwedstrijd, waarbij de deelnemers zich laten inspireren door de in ‘Natural Beauty’ tentoongestelde landschappen en stillevens, maar zij voegen daar iets uit hun eigen leven aan toe. De schilderijen worden geveild en de opbrengst gaat volledig naar UNICEF.

Op zondag 18 mei vindt de Benefietveiling voor UNICEF plaats en wordt een selectie van alle ingezonden schilderijen geveild.

• OBS Het Ruimteschip