Hoe klinkt de Romantiek? door Tijl Beckand

9 maart 2018

  • Tijl Beckand, Vriendenavond

'Romantiek. Dat klinkt zacht, mooi en lieflijk. Maar is romantiek dat ook? Muziek uit een periode dat het bloed door de straten van Europa gutste, geschreven met een ganzenveer. Muziek die symbool staat voor het wakkerkussen van het individu; het einde van de heerschappij van koningshuizen. Muziek die afrekent met lijfeigenschap; het ware gevoel van de mens laat horen. Muziek uit een tijd waarin we kennis maakten met de eerste idolen, losgerukt van Koning en Keizer. Op de fundamenten van Haydn en Mozart was het misschien wel Beethoven die de eerste stap zette in een fenomenaal muziektijdperk. 
En die muziek, die muziek is zeer de moeite waard om te laten klinken. Dus we zien elkaar in Groningen en laten de romantiek door de ruimte knallen.' 
Tijl

Tijl groeide op in de schilderachtige Haagse Archipelbuurt, bekwaamde zich in Latijn, schermen, schilderen met olieverf, het schrijven van korte verhalen en het helpen van bejaarden met boodschappen doen. Hij presenteerde op NPO het populaire programma over klassieke muziek De Tiende van Tijl

Geniet op vrijdagavond tijdens de tentoonstelling Romantiek in het Noorden van muziek door studenten van het Prins Claus Conservatorium onder het genot van een romantische cocktail en van een gegarandeerd rustig tentoonstellingsbezoek.

Programma
19.00 uur: muziek door studenten Prins Claus Conservatorium & romantische cocktails;
19.30 uur: lezing / voordracht
20.15 uur: bezichtiging tentoonstelling op eigen gelegenheid
22.00 uur: einde 
Kosten: €25 (geen Museumkaart-, BankGiro Loterij VIPkaart- of andere kortingen mogelijk). Tickets zijn online te koop of overdag aan de kassa. Tickets zijn op de dag zelf tussen 16.45 en 19 uur niet aan de deur te koop.