LaChapelle - Lesprogramma voor voortgezet onderwijs

Te boeken t/m 28 oktober 2018

  • Behold, 2016, Hand Painted negative, © David LaChapelle

LaChapelle
Een interactieve rondleiding door de tentoonstelling, via glamour en sterren naar een nieuw paradijs, met eigentijdse verwerking van klassieke kunstwerken. Na de rondleiding zijn er twee mogelijkheden in het atelier:

Collage nieuwe wereld
Naar aanleiding van de tentoonstelling van David LaChapelle krijgen de leerlingen de opdracht om met tijdschriften, gekleurd papier en tekenen een collage te maken van hun voorstelling van een betere en mooiere nieuwe wereld. Hoe zou jouw nieuwe wereld er uit moeten zien? 

Stopmotion decor
De leerlingen bouwen een klein decor, zoals LaChapelle ook gebruikt voor zijn foto’s. Binnen een aanwezige stellage krijgen de leerlingen in groepjes de mogelijkheid om voorwerpen te plaatsten, te verplaatsen en te verwijderen. Tijdens het proces maken ze regelmatig een foto met een tablet van het museum. Op het einde worden deze foto’s samengevoegd tot een ‘making of ‘ filmpje. De leerlingen ontdekken hoe het is om in een team tot een eindwerk te komen waarbij er geregisseerd, gefotografeerd en gemaakt gaat worden.

Per persoon
Onderwijsprogramma: € 4,00
Met atelier: € 5,00
Duur: 1 uur rondleiding 
          1 uur atelier