Schip met rood zeil van Jan Altink

Aangekocht met steun van BankGiroLoterij en Vereniging Rembrandt, mede dankzij haar Mevrouw M. Boersma Fonds

• Schip met rood zeil, Jan Altink, 1926, Collectie Groninger Musem

Dankzij de steun van de BankGiroLoterij en de Vereniging Rembrandt kon het Groninger Museum een belangrijk schilderij van Jan Altink verwerven. Schip met rood zeil is gemaakt in 1926 en is een prachtig voorbeeld van de expressionistische schilderkunst binnen de Groninger kunstenaarsvereniging de Ploeg. Jan Altink was een van de mede oprichters en de naamgever voor de kunstenaarskring de Ploeg. Met dit schilderij bracht Altink een bijzonder aspect van het Groninger landschap op een gedurfde manier in beeld, je ziet namelijk een schilderij waarin waterwegen het land omringen.

Dit schilderij is sinds 17 januari te zien in de permanente tentoonstelling van de Ploeg.