Wall House Exposities

Love the idiots, Hoornse Wijk in Beeld, Buren_9728

In de zomer van 2018 zijn er doorlopend exposities in Wall House #2. 
Check hier de openingstijden.

  • Margriet Stegmeyer, Wall House #2, Groningen 2018

Love the idiots
9 juni t/m 2 september 2018

Love the idiots
is een textiele beeldengroep van kunstenaar Margriet Stegmeyer (1965). De beelden zijn gemaakt in haar voormalige atelier, het Noordelijk Sanatorium in Zuidlaren. Stegmeyer heeft zich laten inspireren door de sfeer van het sanatorium die nog in het atelier hing. De menselijke emoties staan centraal. De beelden hebben zowel menselijke als dierlijke kenmerken en het lijkt of hun binnenwereld zich naar buiten heeft gekeerd. 

  • Foto door: Hanne van der Velde

Hoornse Wijk in Beeld
9 juni t/m 2 september 2018

Wall House #2 is gesitueerd aan de rand van de wijk Hoornse Meer. Het is interessant te weten hoe deze wijk is opgebouwd. Enkele plannen gingen vooraf aan de werkelijke uitvoering. Met deze tentoonstelling willen we benadrukken hoe uniek deze wijk is. Groningen aan het Paterswoldse Meer. Met oevers die volledig publiek zouden blijven om het water zo maximaal mogelijk te beleven.

De wijk kent een open structuur. Inspiratie werd gevonden in de sociale woningbouw uit de jaren ’30. In tegenstelling tot de eerste plannen werd er uiteindelijk gekozen om de sociale huurwoningen op de beste plekken te bouwen. Niet in de eerste plaats individuele woningen, maar bouwblokken met meerdere woningen. Grote namen van architecten hebben bijgedragen aan het ontwerp. Roel Steenhuis/Mecano Architekten, Karelse Van der Meer, Geurts en Schulze en Thomas Müller die nauw betrokken werd bij de bouw van het Wallhouse.

  • Buren_9728, Gea Schenk, Wall House #2, Groningen

Buren_ 9728
Zaterdag 31 maart t/m zondag 28 oktober 2018

Fotograaf en programmeur van Wall House #2 Gea Schenk (1970), portretteert buurtbewoners uit Hoornse Meer. Vorig seizoen leverde dat ruim honderd portretten op die allemaal worden getoond aan de ‘Wall of Fame’ in de entree van het gebouw. De expositie
Buren_ 9728  wordt dit jaar voortgezet met nieuwe portretten. 

Adres
A. J. Lutulistraat 17, 9728 WT Groningen

Openingstijden
Wall House is open van 31 maart 2018 t/m 28 oktober 2018, op zaterdag, zondag en feestdagen van 12-17 uur. Buiten openingstijden naar Wall House #2.