Wim Pijbes over 'Romantische landschapsschilderkunst'

26 januari 2018

• Wim Pijbes, fotograaf: Vincent Mentzel

Wim Pijbes vertelt deze avond over het Nederlands landschap in perspectief. Hoe hebben schilders ons leren kijken? Waarom is het Nederlandse landschap zo schilderachtig? Wim Pijbes is oud-directeur van het Rijksmuseum en samensteller en presentator van de TV serie over het Nederlandse landschap in de schilderkunst.

Op vrijdagavond tijdens de tentoonstelling Romantiek in het Noorden verwachten we u om 19:00 uur. De avond bestaat uit muziek door studenten van het Prins Claus Conservatorium, een lezing of voordacht, romantische cocktails en een bezichtiging van de tentoonstelling op eigen gelegenheid.

Geniet op vrijdagavond tijdens de tentoonstelling Romantiek in het Noorden van muziek door studenten van het Prins Claus Conservatorium onder het genot van een romantische cocktail en van een gegarandeerd rustig tentoonstellingsbezoek.

Programma
19.00 uur: muziek door studenten Prins Claus Conservatorium & romantische cocktails;
19.30 uur: lezing / voordracht
20.15 uur: bezichting tentoonstelling op eigen gelegenheid
22.00 uur: einde
Kosten: €25 (geen Museumkaart-, BankGiro Loterij VIPkaart- of andere kortingen mogelijk).