Tentoonstelling David Bowie is ook op zaterdagavonden open

14 januari 2016

Het Groninger Museum verruimt de openingstijden voor de tentoonstelling David Bowie is. Dit heeft het museum besloten naar aanleiding van de grote vraag naar tickets voor deze expositie. Op alle zaterdagavonden vanaf 16 januari tot het eind van de looptijd van David Bowie is zal het museum geopend zijn tot 22.00 uur (mensen kunnen tot 21.00 uur naar binnen). Het museum raadt mensen dringend aan om van tevoren online tickets te reserveren via www.davidbowie-groningen.nl omdat de tentoonstelling op de dag zelf uitverkocht kan zijn aan de kassa.

Meer tickets verkocht
Er is veel belangstelling voor de tentoonstelling David Bowie is. Sinds de opening hebben 40.000 mensen de tentoonstelling al bezocht. Op de dag dat het overlijden van David Bowie bekend werd hebben 15.000 mensen online tickets gekocht. Tot het middaguur op dinsdag 12 januari zijn daar weer 3000 verkochte tickets bijgekomen. Door de overweldigende belangstelling kunnen mensen in een online wachtrij worden gezet. Dit betekent niet dat de tickets zijn uitverkocht, er zijn nog voldoende tickets beschikbaar.

Condoleanceboek
In alle maanden in aanloop naar en tijdens de tentoonstelling is David Bowie voor het Groninger Museum gevoelsmatig een persoonlijke vriend geworden. De medewerkers van het museum leven mee met zijn familie, vrienden en fans. In de entreehal van het museum biedt het Groninger Museum bezoekers de gelegenheid te tekenen in een rouwboek.

Bezoek tentoonstelling David Bowie is
Mensen die de tentoonstelling David Bowie is willen bezoeken kunnen vooraf online kaarten kopen via www.davidbowie-groningen.nl. Mensen die zonder reserveren bij de kassa een ticket willen kopen lopen het risico dat de tentoonstelling is uitverkocht op die dag. Met name in de weekenden verwacht het museum grote drukte en mogelijk wachtrijen in het museum, daarom raadt het museum bezoekers aan om op werkdagen het museum te bezoeken.

Veelgestelde vragen:
www.groningermuseum.nl/veelgestelde-vragen-david-bowie-is

Noot voor de redactie
Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met het Groninger Museum, afdeling Communicatie, PR en Marketing:
Regina Zwaagstra rzwaagstra@groningermuseum.nl, 050 3666 510.
Karina Smrkovsky ksmrkovsky@groningermuseum.nl, 050 3666 512.