De Ploeg - Lesprogramma voor het Basisonderwijs

Te boeken vanaf 1 september 2013

• Johan Dijkstra, Fietser in het park, 1924. Stichting De Ploeg

De Ploegkunst is kleurig en vrolijk, vol levenskracht en passie. Nieuw was ook dat de schilders het weidse Groningse landschap tot belangrijk onderwerp van hun kunst maakten. Behalve het (Groningse) landschap vormden ook het portret en het stadsleven belangrijke schilderkunstige motieven binnen De Ploeg. Dit maakt de Ploegkunst zo herkenbaar en dichtbij huis.
De kunstenaarsvereniging van de Ploeg ontstond in 1918. Altink bedacht de naam van de kunstenaarsgroep: het kunstleven in Groningen zou volgens hem eens flink omgeploegd moeten worden, om vervolgens tot ontkieming te komen. En dat is ook gebeurd.

Via een omweg komen de museumdocent en de leerlingen terecht bij het Hoge Land. Eenmaal aangekomen zal snel duidelijk worden waarom de landschappen zo typisch De Ploeg zijn.

Per persoon:
Entree: € 3,00
Rondleiding € 1,00
Atelier € 1,00
Duur: 1 uur rondleiding (02)

1 uur kinderatelier
Lees vooraf ook de Voorwaarden en praktische informatie voor scholen.