De Wereld Draait Door pop-up museum in Amsterdam

30 januari 2015 t/m 25 mei 2015

De Wereld Draait Door heeft op 29 januari 2015 in het centrum van Amsterdam voor vier maanden een pop-up museum geopend. Het televisieprogramma, dat dit jaar tien jaar bestaat, zal met een aantal van haar vaste gasten een deel van het Allard Pierson Museum inrichten met werk uit de depots van tien grote musea in Nederland. Thema: Verborgen Kunstenaars.

Tien gastconservatoren van DWDD worden ieder aan een museum gekoppeld om daar in de kelders op zoek te gaan naar werk van verborgen meesters. Ieder museum krijgt één zaal in het Allard Pierson Museum, een zaal die geheel naar de idee en de smaak van de gastconservator zal worden ingericht.

De gastconservatoren en musea zijn:

Jasper Krabbé - Stedelijk Museum Amsterdam
Cécile Narinx - Centraal Museum Utrecht
Herman Pleij - Museum Catharijneconvent
Halina Reijn - Museum de Fundatie
Marc-Marie Huijbregts - Van Abbemuseum
Nico Dijkshoorn - Het Drents Museum
Pieter van Vollenhoven/Nico de Haan - Rijksmuseum/Bijzondere Collecties van de UvA
Joost Zwagerman - Gemeentemuseum Den Haag
Fidan Ekiz - Nederlands Fotomuseum
Jan Mulder - Groninger Museum

Het Allard Pierson Museum is zo gastvrij om voor het DWDD pop-up museum ruimte te maken in hun gebouw én in hun programmering. Het Allard Pierson Museum is het archeologiemuseum van de Universiteit van Amsterdam.

Het DWDD pop-up museum is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds en het VSBfonds. NRC Handelsblad geeft voor de gelegenheid een speciale pop-up krant uit.

Voor meer informatie: BNN-VARA Communicatie
Thijs Verheij, 035-6268913, thijs.verheij@bnnvara.nl

• De Wereld Draait Door pop-up museum in Amsterdam
  • Ad Pieters - Bluejeans, Foto: Marten de Leeuw, Collectie Groninger Museum