Groninger Museum LIVE: een extra feestelijke editie!

10 april 2015

Op vrijdagavond 17 april geven Sascha Elisah en Vanessa Peters & The Sentimentals concerten in het Groninger Museum. De avond is extra feestelijk omdat de release van de eerste single van Sascha Elisah, uitgebracht in samenwerking met het Groninger Museum, wordt gevierd. Bovendien wordt de tentoonstelling Lost and Found geopend.

De Groningse zangeres Sascha Elisah schreef twee songs voor het museum, die nu  op single worden uitgebracht en officieel worden gepresenteerd. Na afloop van het akoestische optreden volgt een signeersessie. De avond wordt afgesloten met een optreden van de Texaanse zangeres Vanessa Peters met haar Deense band the Sentimentals.

Opening tentoonstelling Lost and Found
Lost and Found is de zelfgekozen titel voor de tentoonstelling van Elvira Visser (25) uit Nijmegen. Elvira nam deel aan het project Mix Match Museum: een online platform waar bezoekers uit 300 objecten van verschillende musea een eigen expositie konden samenstellen. De keuze van Elvira is een van de beste inzendingen: de gekozen kunstwerken en objecten zijn heel gevarieerd - ze komen uit vijf erfgoed- en kunstmusea - en toch is haar verhaal bijzonder helder.

Elvira koos het thema Lost and Found: de objecten hebben te maken met een plek zoeken en een plek vinden. Voor haar staat dit symbool voor de levensfase waarin ze zich bevindt: een fase waarin je op zoek bent naar wat je wilt. Haar selectie bevat onder andere twee foto’s gemaakt door Anton Corbijn, het schilderij Landschap bij Hardricourt van Auguste Herbin en het Mens erger je niet van Rob Scholte. Het is een mix van schilderkunst, historische objecten, fotografie en video/audiokunst. Het Mix Match Museum project is gemaakt i.s.m. Stichting DOEN, Amsterdam Museum, Van Abbemuseum, Museum Boerhaave, Groninger Museum, Kröller Müller museum en Museum TwentseWelle.

Twee tickets voor de prijs van één

Tot en met 16 april is er een speciale actie van twee kaartjes voor de prijs van één. Bij het kopen van één ticket geldt deze als toegang voor twee personen. Tickets aan de deur (19.30 - 20.30) zijn €7,50 en geldig voor één persoon.

Wanneer: vrijdag 17 april
Tijdstip: 20.00 tot 22.30 uur (de deuren gaan open om 19:30 uur)
Entree:
€7,50. Tickets zijn verkrijgbaar via www.groningermuseum.nl  en op de avond zelf aan de deur.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie, PR, Marketing:
Josee Selbach jselbach@groningermuseum.nl   050-3666506


Logo Stichting DOEN

  • Sascha Elisah